Exclusief interview met Martin Post


01 mei 2016 | Franklin Broeckx

Vandaag speciaal voor de bezoekers aan dekarperwereld.nl een exclusief interview met Martin Post één van ’s lands bekendste karpervissers. We vernamen namelijk wat nieuwtjes – over aas en een bijzondere vangst - dus is het de hoogste tijd om deze karpercrack de nodige vragen voor te schotelen…

 

Martin, om maar met de deur in huis te vallen: op onze redactie hoorden we dat je met een geheel eigen karperaasrange komt? Hoe heet het merk én vanaf wanneer is het werkelijk verkrijgbaar?


De geruchten gingen inderdaad al langer en ik ben daarom ook blij dat de lancering van Originals binnenkort een feit zal zijn. Afgelopen maanden heb ik samen met een team specialisten gewerkt om over ongeveer vier weken een volledig nieuwe aasrange te lanceren. De planning is dat Originals eind mei verkrijgbaar zal zijn…

 

Exclusief interview met Martin Post 2

 

Dat is een dikke proficiat waard zeg! Uit je artikelen, waarvan er de nodige in ons magazine Dé Karperwereld verschenen, blijkt altijd weer dat je een ontzettende precieze visser bent. Iemand die er bepaald niet van houdt om alleen maar zijn tijd aan het water uit te zitten, maar liever snel en effectief te werk gaat. Past deze aasrange daar in het verlengde van? Kortom waarmee ga je je onderscheiden met ‘The Originals’?


Zoals je weet heb ik tegenwoordig een zeer druk leven. En laten we eerlijk zijn, ik ben niet de niet de enige. Tegenwoordig zijn we immers allemaal druk. De aasrange van Originals sluit hier perfect bij aan. De boilies en andere producten zijn zo ontworpen dat je er zeer snel karper mee kunt vangen. Je kunt gerust spreken van een perfecte range voor de instant-visserij. Voor een optimale respons hebben we lang gezocht naar de perfecte combinatie van verfijnde smaken, een open structuur en aminotriggers. In de praktijk hebben we inmiddels wel bewezen dat een karper het aas zeer snel waarneemt, eet én blijft dooreten. En juist die combinatie zorgt voor fantastische resultaten. De boilies van Originals zijn uitermate geschikt voor het snelle werk of voor een sessie in buitenland.

 

Exclusief interview met Martin Post 3

 

Is er veel fieldtestwerk aan vooraf gegaan en hoe is dat verlopen? In de social media zagen wij een enorme voorjaarsspiegel voorbij komen, kun je wat meer over deze vangst vertellen én natuurlijk: kwam deze ook al op je eigen bol eruit?


Heel eerlijk gezegd speelde het idee van Originals vijf jaar geleden al. Ik was net afgestudeerd en toen ik als werkende Nederlander mijn vissen probeerde te vangen, merkte ik dat ik behoefte had aan een aasrange waarmee ik snel mijn vissen kon vangen. Een range voor de instant visserij dus. Ik was toen al heel ver met de ontwikkeling van deze range, totdat het idee voor De Tacklebox ontstond.  Natuurlijk had onze shop afgelopen jaar de prioriteit, maar inmiddels draaien we met onze shop zeer solide waardoor ik sinds vorig jaar weer ruimte en tijd zag om de lancering van dit nieuwe aasmerk voor te bereiden. Toen ik vorig jaar aan de praat raakte met één van de beste baitdesigners in de Benelux raakte alles in een stroomversnelling. We deelden al jarenlang kennis dus toen hij aanbod om voor Originals aan de slag te gaan was ik zo blij als een kind. Zijn kennis op aasgebied is werkelijk enorm - vooral in het gebruik van amino’s - en dat zie je terug in onze producten.


Exclusief interview met Martin Post 4


Afgelopen jaar zijn de producten uitvoerig getest en de dikke spiegel die ik enkele weken geleden op de mat legde zijn een mooie bevestiging van het concept wat we hebben uitgedacht. We hadden de bewuste stek slechts twee dagen aangevoerd en al binnen enkele uren lag deze dikke bak op de kant. Toen ze eenmaal op de onthaakmat lag kon ik een zware glimlach niet onderdrukken. De vis scheet volop resten van de Scopex boilie uit. Een teken dat ze ondanks de lage watertemperatuur de boilies had gegeten. Nu ben ik de eerste die de vangst van een monstervangst niet direct toedicht aan een boilie, dat zou ook in dit geval te gemakkelijk zijn. Er zijn immers meer factoren bepalend voor zo’n vangst. Maar het geeft wel een lekker en bijzonder trots gevoel, eerlijk is eerlijk...

 

Exclusief interview met Martin Post 5

 

Hoe zit de productlijn eruit, wat mogen de aasliefhebbers en vooral onze karpers zoal gaan verwachten… Zijn het puur alleen bollen of heb je ook de nodige additieven, pop ups etc. in petto?


De aasrange van Originals bestaat in de basis uit drie smaken boilies met daaronder een volledig gamma aan pellets, stickmixen, food pop-ups, wafters, hard hookbaits, bait boosters, amino triggers en baitsprays. Voor de recepturen van sommige producten gaan we soms wel 20 jaar terug in de tijd. Er is enorm veel research en ervaring gestopt in de grondstoffen die we gebruiken. We zijn daarbij uitgegaan van originele recepten en bewezen grondstoffen. Geen half werk dus en dat zie je terug in de kwaliteit van onze producten.


Exclusief interview met Martin Post 6


Alle producten zijn opgebouwd uit ingrediënten die enorm smaakvol zijn waardoor een karper ze snel accepteert. Zonder al teveel geheimen prijs te geven kan ik zeggen dat de combinatie van de grove structuur, de volle smaak, de perfecte hardheid en de toevoeging van een unieke aminoblend ervoor zorgt dat de karper het aas zeer snel accepteert en blijft eten. De drie smaken Scopex, Maple/Krill en Squid Liver zorgen ervoor dat er voor iedere situatie een perfecte boilie is. De Scopex is bijvoorbeeld een mierzoete koolhydraatboilie, de Maple/Krill is een echte wolf in schaapskleren, want ondanks de zoete geur en zoete smaak zitten hier enkele subtiele eiwitten verwerkt, een echte breedspectrumboilie dus. De Squid/Liver is het paradepaardje van onze range. Deze boilie bevat maar liefst vier verschillende vismelen en allerlei subtiele smaakstoffen. Als ik je zeg dat we voor de aminoblend in deze boilie enkele extracten uit het originele Oxo beefextract hebben gebruikt dan weet de kenner wel genoeg.. Kortom; voor ieder wat wils.

 

Exclusief interview met Martin Post 7

 

In Dé Karperwereld 106 en 107 schreef je al het nodige over geschiedenis, van het voeren en het uitzetten van een goede moderne voertactiek. In magazine 108 volgt er nog een aansluitend artikel. Kun je vast een tipje van de sluier oplichten?


Over het onderwerp voeren raak ik nooit uitgeschreven. Het is immers een cruciaal onderwerp in de hedendaagse visserij. Toch valt er met de juiste ‘afroommethoden’ ook nog veel winst te behalen. In Dé Karperwereld 108 (redactie: die binnenkort verschijnt) behandel ik daarom allerlei technische en tactische trucs waardoor het rendement van een voerplek nog eens een level omhoog gaat. Ik ga daarbij uitgebreid in op het benaderen van de stek, de opbouw van het afromen, de keuze van je haakaas waarmee je kunt selecteren welke vissen je wel en niet vangt, het inschatten van vluchtroutes en hoe je het beste karpers kunt afdrillen en ‘last but not least’; hoe vang je enkele bonusvissen op het moment dat je voerplek leeg is. Dat is namelijk lang niet altijd het geval.

 

Exclusief interview met Martin Post 8

 

Tot slot. Je bent hartstikke druk met De Tacklebox natuurlijk en nu dan Originals erbij. Kom je straks nog wel een beetje aan vissen toe… Kortom, wat zijn je plannen nog voor de rest van dit jaar – lekker poldervissen of misschien nog een Frankrijktripje erbij?


Mijn hoofd zit barstensvol visplannen voor 2016, dat is nu eenmaal de consequentie van een extreme drive en passie voor het vissen. Ik zal door de lancering van Originals niet zoveel kunnen vissen als ik zou willen, maar reken er maar op dat ik dit jaar toch weer zo’n honderd nachtjes aan de waterkant vertoef en minstens zoveel ochtenden. Vergeet niet dat we de Tacklebox runnen met een goed team en ook bij Originals word ik ondersteund door enkele professionals die ervoor gaan zorgen dat alles op rolletjes loopt. En dat is maar goed ook. Want ik wil dit jaar enkele nieuwe voertactieken gaan testen waar ik zeer hoge verwachtingen van heb. Enige bescheidenheid is nog wel op z’n plek. Maar als deze tactieken blijken te werken dan zou 2016 wel eens een geweldig mooi jaar kunnen worden. Daarnaast blijft Frankrijk natuurlijk constant door mijn hoofd spoken. Dit najaar staat er alvast een ‘monstertrip’ naar de Pyreneeën gepland maar ook  het noorden van Frankrijk blijft me trekken. Ik zou het echt heel gaaf vinden om weer eens met een dikke rivierbuffel te poseren dus als het even kan ga ik binnenkort weer eens die kant op. De motivatie is skyhigh dus ik heb er in ieder geval enorm veel zin aan.

 

Martin, heel hartelijk dank voor dit interview en ik wens je ongelofelijk veel succes toe met je fonkelnieuwe aaslijn, De Tacklebox én je visserij natuurlijk. Tight lines!

 

Exclusief interview met Martin Post 9


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (3)


 

Franklin

Hoi Gerrie!
Binnen enkele weken komen de Originals op de markt. Deze zijn dan voortaan ook handig te bestellen via een nieuwe site met bijbehorende webshop. Houd onze Facebook en site in de gaten, zodra deze online shop is geopend laten wij het weten.
Groeten,
Franklin.

gerrie

waar kan ik deze boilie kopen ook in de buurt van oude pekela groet gerrie

Roger

Origineel!!! . mooi stuk Postemans