Spaanse karpervissers massaal de straat op uit protest!


06 juni 2016 | Redactie

Herinneren jullie je nog hoe we op 23 mei jl. berichtten over de grote woede onder Spaanse sportvissers over het door de Spaanse overheid voorgenomen verbod op Catch & Release van o.a. karper? Nu: die Spaanse sportvissers kunnen iets voor elkaar krijgen waartoe we in Nederland met véél meer sportvissers steeds maar niet in staat blijken…

 

Een groep fundamentalistische Spaanse ecologen en biologen ziet de karper – maar ook vissoorten als meerval en black bass – als exoten, die zo snel mogelijk uit alle Spaanse wateren moeten worden verbannen. Hoe? Door deze vissoorten massaal te doden en… dat klusje uit te besteden aan sportvissers. Die zouden volgens een wetvoorstel namelijk verplicht moeten worden om elke gevangen karper te doden en te vernietigen. En op Catch & Release zouden volgens dat voorstel zware boetes moeten komen te staan.

 

Deze plannen leidden in Spanje tot een golf van protest; zie ons eerder geplaatste artikel Spaanse karpers in voorbestaan bedreigd...

 

Massaal de straat op!

En waar Nederlandse sportvissers tot op heden nooit massaal te mobiliseren bleken en eigenlijk alleen maar uitblinken in scheldpartijen op de social media, blijken Spaanse sportvissers wél bereid om massaal van zich te laten horen en dus kwam het gisteren –maandag 5 juni – in de hoofdstad Madrid tot een betoging die ronduit indruk maakt.
Zie o.a. hier:

 

 


en hier:

 

 

 

 

Ronduit indrukwekkend, nietwaar?

Wij hebben er met veel respect naar gekeken, maar ook met enige schaamte omdat we in Nederland maar niet in staat blijken te zijn tot een dermate eensgezinde manier om van je te laten horen. En met alle problemen rond de ongebreidelde beroepsmatige onttrekking van schubvis waarmee de sportvisserij op diverse plaatsen in ons land te kampen heeft, zou zo’n massale uiting van verontwaardiging de politiek luid en duidelijk laten horen dat het ons óók mens is!


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (2)


 

Kees Put

Dit is ook nergens voor nodig, je slaat er gewoon niet één dood. Gewoon terug zetten wat je vangt, bewijs is er toch niet voor want je handen zijn leeg als je een vis terug hebt gezet. Door te protesteren laat je zien dat je dat soort idioten ook nog eens serieus neemt, moet je niet doen.

Ben Scholten

Daar hoef je je niet voor te schamen hoor. Niet alleen karpervissende Nederlanders zijn niet te mobiliseren voor een protest/demonstratie. Lekker makkelijk vanuit de luie stoel klagen en schande spreken zijn wij Nederlanders heel goed in. Eigenlijk wel beschamend dus.