De geboorte van de ‘Shocker’!


06 juli 2016 | Redactie

Hoe komt de ontwikkeling van hengelsportmateriaal tot stand? Die vraag wordt dikwijls gesteld en via de redactie van magazines of de telefoniste van groothandels of hengelsportmerken. In Dé Karperwereld 109 – vers van de pers - een verslag van de geboorte van het Strategy Central Shocker System…

Zo lijkt het nog een legpuzzel…

 

Productontwikkelaars

Alles begint met een goed idee, ook in de hengelsport. Bij hengelsportfirma’s werken productontwikkelaars die hun vak beheersen en er soms dag en nacht mee bezig zijn. Nieuwe ideeën worden meestal geboren in het hoofd van één van die productontwikkelaars. In sommige gevallen worden tevens ideeën aangedragen door prostaffers. Hoe dan verder? Er wordt waar mogelijk een prototype gemaakt uit aangepaste, bestaande artikelen of uit combinaties van verschillende bestaande producten. Met dit prototype gaat men vervolgens testen.

 

De geboorte van de Shocker 2
Zo kun je al wat herkennen van het systeem…

 

Tekenproces

Het product gaat dus de praktijk in en de testers moeten op zoek naar sterke en zwakke aspecten binnen het ontwerp. De zwakke punten worden aangepast en bijgeslepen totdat er een effectief werkend prototype is ontstaan dat nog steeds voldoet aan de eisen die  er in een eerder stadium aan gesteld zijn. Vervolgens start het tekenproces. Het prototype moet op papier komen en in no time wordt het idee omgezet in een 3-D design. Het product ontvouwt zich voor de ogen van de productontwikkelaars en kan van alle kanten bekeken worden.

 

De geboorte van de Shocker 3
Voor deze testkarper was het al te laat…

 

Central Shocker System

Maar we zullen niet alles verklappen. In nummer 109 van magazine Dé Karperwereld, dat deze dagen verschijnt en bij duizenden abonnees in de bus knalt, wordt het verdere proces uit de doeken gedaan. Het resultaat van de beschreven productontwikkeling is echter niet geheim: het ingenieuze Central Shocker System van Strategy! Volgens Strategy het meest effectieve en veelzijdigste loodsysteem op de markt. Het CS systeem gaat uit van het idee dat de inhaking van de vis vanuit het centrum van het lood plaatsvindt. De wartel die aan de onderlijn gekoppeld is wordt in dat centrum op zijn plek gehouden totdat de vis het haakaas opneemt en zich prikt.

 

Nieuwsgierig geworden? Lees alles over dit systeem in de zojuist verschenen editie 109 van Dé Karperwereld – ook digitaal aan te schaffen via www.magzine.nu  

 

Meer informatie: www.strategycarp.eu  

 

De geboorte van de Shocker 4
Lees er alles over in Dé Karperwereld nummer 109, vers van de pers… ook digitaal via www.magzin.nu


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.