WK Karpervissen van start


22 september 2016 | Redactie

Het officiële Wereldkampioenschap karpervissen is van start gegaan in het Franse Saint Fargeau. De 78 koppels uit 26 landen vissen van woensdag 21 tot zaterdag 24 september in het Lac du Bourdon, een stuwmeer van drie kilometer lang en 350 meter breed, met een oppervlakte van ruim 100 hectare.

 

Het Nederlandse team bestaat uit de koppels Ferry Verhofstad & Minardus Woltman, Jesse Feuerriegel & Roy Kuijs en de gebroeders Wim & Peter Molendijk. Bondscoach Jacques Kruller en assistent bondscoach Jack Wolfs hebben goede hoop om met dit team een hoge eindplaats te behalen. “Na voorgaande jaren met magere resultaten zijn de mannen er dit jaar op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. We hebben een mooie combi van ervaren mannen en jonge fanatiekelingen, stuk voor stuk tot op het bot gemotiveerd om het podium te halen”, aldus Kruller.

 

wk-karpervissen-van-start-02

 

Oefensessies

De teamleden hebben meerdere oefensessies op Lac du Bourdon gevist en hebben hierbij inzicht gekregen in het aanwezige karperbestand en de goed lopende aassoorten. Het idee is dat het voor een belangrijk deel aankomt op het vissen op afstand, net zoals tijdens de voorgaande WK’s. Kruller; “Onze ervaring is dat het veel uit kan maken als je net even verder werpt dan je buren. Of dat dit keer ook zo is moet echter nog blijken, want op sommige plekken lig je dan bijna in het vak van de overburen. Omdat het water straks behoorlijk vol met lijnen ligt, is er een kans dat de vis ‘op slot’ gaat en mondjesmaat gaat azen. Ook krijgen we te kampen met de talrijke dwergmeervallen, die gek zijn op boilies. Onze voorkennis, opgedaan bij de oefensessies, komt dan goed van pas.”

 

Volg het WK Karpervissen!

De ontwikkelingen en vangsten tijdens de komende wedstrijddagen zijn te volgen via de Facebookpagina’s van De KSN en Sportvisserij Nederland. Tussenstanden zijn te lezen op de officiële facebookpagina van het WK Karpervissen: CDM2016.

 

Volg ook de verslagen van bondscoach Jacques Kruller op zijn blog https://wkteamkarper.com/. Op de websites van Sportvisserij Nederland en De KSN volgt uiteraard een eindverslag van het WK.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.