Nieuw: No Escape loodclips


27 september 2016 | Redactie

De Carp Whisperer heeft no een jaar hard werken aan het prototype, de definitieve versie van de CW No Escape lead clips afgerond. De door Ernesto Kamminga ontwikkelde loodclips voorkomen dat een karper door kopschudden het loodgewicht kan gebruiken om de haak te lossen. 

Dat ringetje doet het ‘m…

 

Ringclip

Om tot dit systeem te komen, is een speciale ringclip gemaakt met een kleine verdikking. Hier wordt het oog van de wartel als het ware in geklemd. Omdat de ‘ringclip’ semi-vast bevestigd is op de leadclip, klik je als het ware de wartel in de leadclip. Op deze manier krijg je precies voldoende weerstand om de vis goed te haken, maar de vis kan het loodgewicht niet meer gebruiken om de haak te lossen.

 

In drie kleurpatronen…

 

Ruimere boring

Om de perfecte werking te krijgen hebben we de No Escape Lead Clips tevens voorzien van een ruimere boring, hierdoor glijdt de leadclip nog eenvoudiger over de leader heen en kan een karper bij lijnbreuk zich heel eenvoudig bevrijden van het loodsysteem. Let wel, met dit systeem verlies je dus niet het lood! 

 

No Escape; geen ontsnappen mogelijk…

 

Overgewaaid

No Escape Leadclips zijn tevens het antwoord op de vanuit England over gewaaide drop-off systemen, waarbij bij elke aanbeet het loodgewicht wordt gelost. Omdat je nu niet bij iedere aanbeet een stuk lood verliest, is dit systeem milieu- en portemonnee vriendelijk. De clip is verkrijgbaar in de drie camouflagepatronen weed, gravel en silt voor een adviesprijs van € 5,99.

 

Klik hier voor meer info.

 

Vier in een verpakking…

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.