Eindeloze zomer | Blog Hielke Meijer


02 oktober 2016 | Hielke Meijer

Hielke Meijer

Karpervisser

Het is al weer even geleden dat ik achter de laptop ben gaan zitten voor een blog. Weinig tijd en inspiratie. Ik denk dat dit ook gelijk de meest gehoorde reden is waarom een blog vaak een langzame dood sterft. Na een roerige (na)zomer vind ik het echter nu wel weer hoog tijd worden om de radiostilte te doorbreken en weer eens wat aan ‘papier’ toe te vertrouwen.

 

Wanneer ik dit typ is het inmiddels officieel herfst. Als ik naar buiten kijk zie ik echter dat de zomer nog absoluut geen afscheid wil nemen. En eigenlijk ik ook niet van de zomer. De zomer was namelijk goed voor me. Eindelijk een leuke, nieuwe job en daardoor ook eindelijk weer de juiste focus te pakken. Lidmaatschap bij Team UWV (Nee, niet met van die hoodies en mutsen helaas) begon vlot te vervelen, geloof me! Maar goed, de zomer, de eindeloze zomer.

Eindeloze zomer | blog Hielke Meijer 2

Erg genieten tijdens een eindeloze zomer…

Eindeloze zomer | blog Hielke Meijer 3

Het is 27 september, de thermometer geeft 23 graden aan en de hemel is weer strakblauw. Het weerbeeld doet denken dat we nog steeds in augustus zitten. Na-zomeren heet dat tegenwoordig geloof ik. Enkel de steeds frisser wordende mistige ochtenden en de kaalgeplukte maisvelden herinneren aan het feit dat de ‘R’ alweer in de maand zit.

 

Eindeloze zomer | blog Hielke Meijer 4

Ik mocht enkele plaatjes van vissen vangen.

 

Waar veel mannen wachten op de echte omslag die nog maar niet wil komen besluit ik halverwege augustus, midden in een hittegolf, al op pad te gaan met de boot en een zak bollen. De grote plons (90 hectare zandafgraving) als jachtterrein.

 


 

Drillen op kraakhelder water vanuit de boot blijft iets magisch

 


 

Vreemd werd ik aangekeken toen ik op een hete zondagmiddag met mijn bootje langs een overbevolkt strand dobberde en bolletje voor bolletje overboord gooide. Hittegolf of niet, ik had de dagen ervoor voldoende activiteit gezien om met vertrouwen de komende periode enkele taluds voorzichtig aan te voeren. De start van een offensief!

 

Eindeloze zomer | blog Hielke Meijer 5

Lucky shot met een iPhone!

 

In de weken die volgen blijkt de aanpak juist. Ik geniet van de eindeloze zomer. De frisser wordende nachten, de zonovergoten dagen en de rust aan de waterkant. In relatief korte sessies weet ik, tussen de voerdagen door, elke keer aanbeten te forceren. Enkele plaatjes van vissen komen op de mat. Helaas moet ik ook twee lossers incasseren, echter worden deze ruimschoots goed gemaakt door de brute gevechten tussen man en vis.

 

Eindeloze zomer | blog Hielke Meijer 6

Blogger Hielke Meijer is bezig met wat hij het liefste doet, vissen én vissen vangen.

 

Drillen op kraakhelder water vanuit de boot blijft iets magisch en elke keer opnieuw een intens spannende beleving. Bewust vis ik tot nu toe korte sessies. Na één nacht weer huiswaarts. Uiteraard nadat er nog wel wat boilies gevoerd zijn. Zo hoop ik wat op te bouwen voor de maanden die komen gaan. Daarin zal blijken of ik met de komst van kouder weer kan blijven vangen. Eén ding is zeker, de eindeloze zomer van 2016 blijft een bijzondere herinnering! 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.