De ‘non-lock’ Curvex range van Avid Carp


13 oktober 2016 | Redactie

Avid Carp lanceert met de Curvex karperhengels een serie op Europa gerichte hengels die schitteren in afwerking, design, kwaliteit en actie. Brand Manager Mat Woods herinnert zich de beurs Carp Zwolle 2015, toen het ontbreken van een bepaald soort hengels in het gamma duidelijk werd.

 

Avid Carp

Woods luisterde goed naar de aanwezige Europese Avid Carp consultants. Het werd hem duidelijk dat de vraag naar bepaalde hengels in Europa niet dezelfde was als die in Engeland. ‘Onze hengels waren te strak voor bepaalde omstandigheden. Te stijf voor het vissen op kleinere wateren, of bij gebruik van lichter lood. Sommige vissers in Europa hebben al tijden geen flinke afstanden gegooid met een karperhengel omdat ze simpelweg vanuit de boot of de voerboot hun aas droppen, ” aldus de Engelsman. “Degenen die vanaf de oever op afstand visten, gebruikten bijna allemaal gevlochten lijnen en parabolische hengels. Slechts weinigen gebruikten fast-tapers.”

 

Curvex karperhengels

Hier begon het verhaal van de ontwikkeling van de Curvex hengels. Belangrijk daarbij was de carbonsoort, de mix, en het eigen gewicht van de hengels een belangrijk uitgangspunt. Daarbij was de hulp en de ervaring van European Director Pascal Vermeulen van grote invloed. Pascal weet uit ervaring hoe je de  juiste carbonsoort moet gebruiken voor bepaalde typen hengels, zodat de blank veel reserve krijgt en toch niet ‘op slot’ gaat. Het is volgens de heren niet moeilijk om een zachte hengel te maken, maar wel om eentje te maken die het gevecht met 30 kg karper aankan en tegelijk de controle over de vis kan houden.

 

 De-non-lock-Curvex-range-van-Avid-Carp-2

 

Niet op slot

De speciale ‘non-lock’ carbonmix werd opgebouwd van Japanse carbonvezels, die exclusief gebruikt werden voor de Curvex range. De prototypes werden aan de tand gevoeld tijdens grondig testwerk in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het is volgens Woods een knap stukje werk geworden om een hengel te maken die wel buigt maar niet op slot gaat en de haak uit de vis trekt. Maar dat is goed gelukt. Ook een detail als de constructie van het topoog, waar de lijn niet omheen krult indien je vlak voor de boot drilt of flink uithaalt met inwerpen, is een innovatie waar Avid Carp trots op is.

 

Vier hengels

Er zijn vier hengels in de Curvex range. Precies vier, omdat Avid Carp vond dat er niet meer nodig waren. Er is één 10-voeter van 3 lb; twee 12-voeters van 2.75 en 3.25 lb en één krachtige 13-voeter van 3.5 lb. De hengels hebben lichtgewicht SIC-ogen, Fuji molenhouders en Japanse ‘shrink wrap’ grepen.

 

Klik hier voor meer info. klik hier

 

Kijk voor een trailer op onderstaand filmpje.

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.