Karper in perspectief


10 december 2016 | Tom ter Weele

Het niveau op het gebied van fotografie is de laatste jaren flink gestegen. Een instapmodel spiegelreflexcamera is tegenwoordig goed te betalen waardoor steeds meer mensen zich er eentje kunnen permitteren. Zo ben ik een aantal jaren geleden ook begonnen met fotograferen en dit is binnen mijn visserij inmiddels een behoorlijk uit de hand gelopen hobby geworden.

 

Begin dit jaar komt Willem langs uit Brabant en we vissen samen een sessie. Een rondje in het schemerlicht geeft ons de mogelijkheid om een weloverwogen stekkeuze te maken. Een plek die simpelweg vraagt om te dienen als decor voor een man-vis foto knipoogt ons toe en krijgt onze onverdeelde aandacht: “Als we vannacht een vis vangen maken we dáár foto’s!” Nog geen twee uur later ligt de topspiegel van het water op de onthaakmat. We kijken elkaar aan en voegen de daad bij het woord.

 

OP PAD MET JELLE

Vorig jaar zomer vertrek ik samen met Jelle richting het zuiden. Na twee dagen vissen, krijgt Jelle een aanbeet op de verste hengel. Hij springt de boot in en baant zichzelf al drillend een weg over het donkere wateroppervlak. Een tijdje kijk ik hem na en terwijl hij onder een kraakheldere sterrenhemel aan het drillen is krijg ik een idee… Twee statieven worden onder de stretcher vandaan getoverd. Naast mijn camera wordt een externe flitser gemonteerd. Het plan is om zowel Jelle met de vis, als de sterrenhemel vast te leggen. Snel neem ik alvast een paar testfoto’s. Een dertigtal minuten later komt Jelle terug met een mooie schub in het net. Ik geef hem wat instructies en laat de sluiter lopen. Al snel zwemt de vis weer de diepte in, ons achterlatend met foto’s die bewijzen dat bewaarzakken onnodig zijn.

 

KW-111-12

Poseren na een heftige dril vanuit de boot.


Later die week gaan Jelle en ik een nieuw water bekijken. Al vroeg in de ochtend arriveren we bij het door bossen omsloten meer. Het eerste aanzicht is adembenemend. Turend over het water zien we de damp langzaam oplossen door de warmte van de zon. Even hebben we geen behoefte om de hengels klaar te maken maar genieten we enkel en alleen van de natuur.

 

BROEIERIG

De eerste twee dagen op het nieuwe water verlopen stroef, daarom besluiten we om een kleine wijziging aan te brengen in onze tactiek. Overdag zal één van ons een andere stek bevissen. Met alleen de noodzakelijke spullen wordt er naar een andere zone van het water gevaren om vanuit daar nieuwe stekken te bevissen. Dit blijkt een goede zet want de eerste middag krijg ik al een aanbeet!...

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 111 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.