Stilte voor de storm


17 december 2016 | Michel Snijders

Vroeg in het jaar is het al duidelijk. We kunnen  niet wachten om weer vol aan het karpervissen te slaan. De groepsapp stroomt vol en de mobiele plannen voor nieuwe visavonturen worden gesmeed…

We trappen de statische sessie af op een uitgestrekte polderboezem.

 

De avonturen van Ties en Mies

Gewoon weer lekker aan die door ons geliefde waterkant staan en alles in je opnemen. Spelende hazen in de polder, jonge eendjes in de sloten, een buizerd die op de thermiek boven je hoofd zweeft, een ijsvogel die met een visje in z’n bek voorbij scheert en natuurlijk wat van die vlezige karperlippen die je brokjes van de oppervlakte pikken. Want hoewel we naar de waterkant gaan om een visje te vangen is het toch het belangrijkste dat er wordt genoten en dat die kop vol met dagelijkse stress weer leeg is als je uiteindelijk naar huis gaat. Het plezier staat voorop en voor de afwisseling - struinende vissers als we doorgaans zijn - ligt er in mei een week statisch vissen in het verschiet!

 

Voor ons is het immers al jaren geleden dat we een wat langere sessie hebben gevist. Daarom is het ook wel weer eens leuk om er als vanouds een aantal nachten samen op uit te trekken. Gewoon lekker genieten in de natuur. Na wat telefonisch verkeer over en weer ligt het draaiboek voor de te vissen sessie al snel klaar. Het idee is om met Ties zijn woonboot als uitvalsbasis de uitgestrekte polderboezem in de regio aan te doen. Niet naar Frankrijk. In Nederland valt ook genoeg moois te vangen.

 

KW-111-14

De afsluiting van een gezellige vriendensessie die ons nog lang zal heugen.

 

Met de boot van Ties kunnen we ons bovendien makkelijk en snel verplaatsen en de vis opzoeken. We zouden weleens flink gaan slachten. Harken zouden we. Die vis zou geen schijn van kans maken, want tegen dit meesterplan was geen vis opgewassen. Als je rond de paaitijd in de buurt van de vis zit kan het heel hard gaan, dat heeft menigeen al eens bewezen.

 

D-DAY

Na een paar weken vol verwachting uitgekeken te hebben, en zelfs al enkele mooie vangsten op de brok en met de pen rijker, is de dag daar. Mijn vakantie is begonnen. Zo blij als een kind zwaai ik mijn collega’s uit en besluit vrijwel meteen om de komende weken niet meer aan ze te denken. In gedachte was ik sowieso al dagen aan de waterkant. Thuis aangekomen worden alle spullen zorgvuldig uitgezocht en klaargezet, zodat ik de volgende ochtend vroeg op pad kan. Een krap uur later is alles in gereedheid…

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 111 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.