Hollandse glorie


24 december 2016 | Thomas van Gestel

Om prachtige spiegelkarpers te vangen, hoef je niet altijd naar het land van stokbrood en wijn af te reizen. In ons befaamde kikkerlandje zwemmen ook prachtige spiegelkarpers rond. Ditmaal hebben we onze pijlen gericht op een klein voedselrijk water met een beperkt aantal vissen. Het betreffen stuk voor stuk prachtige karpers, dus meer dan de moeite waard!

Sjors vangt één van de mooiste bewoners van het water.

 

Doordat het water redelijk ondiep is en daarbij ook nog eens vrij ligt voor de zon, is er elk jaar een exponentiële groei van verschillende wieren en algen. In deze woekerende waterplanten zit het vol met leven. Na een grondige observatie van het water kwamen we er al snel achter dat er een hoge aanwezigheid was van verschillende slakken, mosseltjes, kreeftjes en andere voedzame lekkernijen voor de karper. Dit brede aanbod van natuurlijk voedsel wordt beschouwd als een grote concurrent voor het behalen van succes. Het is van belang om een uiterst krachtig aas als beter alternatief aan te bieden. De dames moeten namelijk vallen voor onze inzet en kwaliteit. Met dit gegeven hebben we bewust de keuze gemaakt om een zo natuurlijk mogelijke boilie in te zetten die overal op het water vindbaar moet zijn.

 

KW-111-16

Steeds meer stekgericht…

 

HOOGWAARDIG AAS

Om te kunnen concureren met het natuurlijk voedsel is er gekozen om met de hoogwaardige 15 mm freezerbaits Bbq n’ Krill boilies te vissen. Dit minder grote formaat moet zorgen voor snelle aanbeten. Een kleine diameter wordt toch wat eerder opgenomen dan grotere diameters, en daarbij hebben we geen last van witvis. Doordat de bodem zeer modderig is hebben we de boilies extra gesoaked met Krill Flavour en voor een finishing touch bestrooid met Krill stick mix. Een ware killer! Hierdoor blijven de boilies langer hun geur behouden en zouden de karpers het voer én het haakaas sneller moeten vinden…

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 111 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.