Slakken en mosselen: alternatief voor boilies?


30 oktober 2016 | Redactie

Vorige week berichten we al over de ‘Stonze’ stenen werpgewichten van Pallatrax als alternatief voor het gebruik van lood tijdens onze statische visserij. Bedenker Simon Pomeroy opperde naar aanloop van dit product dat het niet alleen milieuvriendelijk is, maar dat het ook mogelijke negatieve conditionering van karper op loodstukken uit de weg zou gaan.

Prostaffer Graham Alderson van Pallatrax deed goede zaken op een dressuurwater met de voorgeweekte slakken.

 

Het werd de aanzet tot Pallatrax’ credo ‘Catch more fish’… Het doel: ‘het laatste eindje’ nog beter onder de loep nemen en op basis hiervan meer end-tackle én aas te ontwikkelen dat de laagdrempeligheid bij (haak)aasopname bevordert.

 

slakken-en-mosselen-alternatief-voor-boilies-02

Links diverse gedroogde slakken, slakjes én mosselen, de rechtse aassoorten zijn klaar voor gebruik.

 

Net als de meeste fanatieke Engelse karpervisser realiseerde Pomeroy zich dat buiten detectie van het lood door karper ook de geur, smaak, de samenstelling van het meel én de zowat door iedereen gebruikte ronde vorm van boilies van negatieve invloed zouden kunnen zijn. Tijd om terug te grijpen naar andere aassoorten.

 

Natuurlijke aassoorten

Natuurlijke aassoorten zouden op ‘dressuurwater’ al helemaal uitkomst kunnen brengen en zo begon de zoektocht naar goede alternatieven. Wie zou er nu niet zijn voordeel kunnen doen met aas als mossels en slakken? In eerste instantie een bewerkelijk alternatief, dat echter door een techniek als hydratatie wel haalbaar is. Zo startte Pallatrax met het opkweken van slakken en mosselen, die vervolgens werden onttrokken van elk vocht. Zo zijn de slakken en mossels – verkrijgbaar als Black Snails, Brown Snails, Small Snails en Water Mussels – compact, langdurig houdbaar én binnen enkele uren in het water voorweken perfect inzetbaar om de meest gewiekste karpers te verleiden.

 

slakken-en-mosselen-alternatief-voor-boilies-03

slakken-en-mosselen-alternatief-voor-boilies-04

Een tijdje voorweken en dan zijn de natuurlijke aasjes klaar voor gebruik.

 

Squabs en pasta’s

Buiten dit sublieme alternatief heeft Pallatrax voor de misschien toch wat stoïcijnse boilievissers ook een mooie tussenvorm met producten als diverse zogeheten Squabs die alvast afwijken van de reguliere deegsamenstelling en de geijkte ronde vorm van de meeste boilies, maar ook als interessante Shelf Life Paste’s. Daarover volgende keer meer!

 

Vraag ernaar bij uw hengelsportwinkelier! Meer informatie over Pallatrax: klik hier. 

Geïnteresseerde winkeliers kunnen terecht bij SanderS Trading: klik hier.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.