Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd


11 november 2016 | Redactie

Het lijkt zo ver weg, 2017, maar voor je het weet is het weer tijd voor de grootste karperbeurs van Europa, de Carp Zwolle op 3, 4 en 5 februari 2017. In de Zwolse IJsselhallen blikten organisator Mick Paine en consorten al vooruit op deze kraker, die wederom drie dagen zal duren, na het experiment van begin dit jaar.

Mick Paine tijdens de persbijeenkomst in Zwolle…

 

Carp Zwolle

Carp Zwolle behoeft weinig introductie. Zelfs in Engeland en Duitsland willen de karpervissers dit spektakel niet missen. De versie van begin dit jaar werd voor het eerst in drie dagen gehouden, na de onverwachte drukte in 2015. En dat beviel goed. De vrijdag ontwikkelt zich tot een dag waarop de weekenddrukte nog niet zo hevig is, en standhouders wat meer tijd voor de bezoekers lijken te hebben. Die vrijdag staat voor de komende beurs dus wederom op de rol.

 

IJsselhallen

De 2016 beurs was opnieuw een succes. Wel 16.000 bezoekers bezochten het karpermekka in Zwolle, waar 150 standhouders hun best deden de show de moeite waard te maken op het grote oppervlak van 20.000 m² in de IJsselhallen. In de 2017 versie zal daarom niet veel veranderen. De vrijdag blijft als derde dag, waarop een limiet van 7000 bezoekers wordt aangehouden. De organisatie, onder leiding van Mick Paine, houdt hier strak de hand in. Om de kaartjesknippers wat minder stress te geven, zal ook dit jaar de nadruk op de online verkoop van de kaarten liggen. De reizen die elke dag als prijs zullen worden weggegeven aan de houders van online entreetickets, zullen daarom velen de gang naar de site www.carpzwolle.nl laten maken, want wie wil er nu niet een verzorgde karpertrip naar Turkije (vrijdag), Frankrijk (zaterdag) of Marokko (zondag) winnen?

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 2

Never change a winning formula…

 

App

Nóg makkelijker kan het met de Carp Zwolle app, die ook dit jaar alles biedt aan info over de beurs, ook de link naar de online verkoop. In de 2016 editie werd deze app liefst 10.000 keer gedownload en dat toont het gemak aan waarmee vrijwel iedereen tegenwoordig zijn zaakjes via de smartphone afhandelt. De prima opkomst bij de persconferentie afgelopen dinsdag in Zwolle deed de koorts al wat oplaaien voor de beurs, en dat terwijl de winter nog even overwonnen moet worden, voor het voorjaar weer in zicht komt en Carp Zwolle weer als ijkpunt voor een nieuw seizoen in beeld verschijnt.

 

Een aantal standhouders liet alvast wat producten zien die op de beurs hun opwachting zullen maken, hieronder in wat foto’s weergegeven.

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 3

Een beurs voor jong en oud…

 

Applaus

Een eervolle vermelding wederom voor Aart Lokhorst, die in een korte speech het belang van karperuitzettingen onderstreepte met het vermelden van de nieuwe verworvenheden bij de uitzettingen, waaronder een langdurige overeenkomst met de waterschappen om een bepaald percentage karpers uit te zetten om de stand op peil te houden. De inzet van de vrijwilligers van de (spiegelkarper en schubkarper) uitzettingen werd nog eens onderstreept met een lijst aan wateren in Noord- en Oost-Nederland waar na 9 jaar (!) onderhandelen nu eindelijk groen licht voor uitzettingen werd verkregen. Zoals bekend is de natuurlijke aanwas van karper in ons land minimaal. Dit houdt in dat kweek en uitzet van karper noodzakelijk is. Van de 150 standhouders en anderen die aan deze prachtige vissoort hun inkomsten te danken hebben, kwam dan ook een gemeend applaus na de speech van Lokhorst. ‘Zonder karper in het water; geen handel voor later’, zou je kunnen zeggen!

 

Carp Zwolle kent op de genoemde openingsdagen een openingstijd van 10 tot 17 uur (vr en za) en 10 tot 16 uur op zondag.

 

Klik hier voor alle info.
 

Bekijk hieronder de aftermovie voor een sfeerimpressie van de 2016 beurs.
 

 

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 4

Hoogstaande techniek op de vierkante millimeter van Strategy. Met o.a. het Central Shocker System en handige accessoires als kant-en-klare shot on the hook-rubbers…

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 5

Superlichte JaroCell accu’s met hun handige app…

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 6

Splinternieuwe Sportex hengels bij Leonard Sports…

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 7

Een mega boiliecruncher van nieuwkomer RidgeMonkey

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 8

De nieuwe opvallende ‘Mantis Green’ Kairiki braid van Shimano…

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 9

Loodvrije gewichten van beton bij UFO Sinker…

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 10

Super PVA van La Carpe Anglaise…

 

Succesformule Carp Zwolle blijft ongewijzigd 11

Allinpartikels heeft veel lekkers in huis - in onderscheidende samenstellingen…


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.