Kouwe tenen en snottebellen | Blog Roy Alofs


10 december 2016 | Roy Alofs

Roy Alofs

Karpervisser

Koning Winter staat te trappelen voor de deur. Dit betekent voor mij dat de laarzen inmiddels zijn voorzien van warme voeringen. De thermokleding is van zolder gehaald en de snert staat startklaar voor de eerste echte winterse uurtjes aan de waterkant.

 

De winter is mijn favoriete jaargetijde; de serene rust die heerst tussen de weilanden en in de bossen werkt doorgaans mediterend. Op een verdwaalde boer rondom de akkers na, zijn er vrijwel geen mensen in het zichtveld. Een uitzicht op een kalmerend-, idyllisch- en schilderachtig winterlandschap is voor mij een groot cadeau.

 

 


 

Mijn hobby is - en blijft - prestatiegericht. Een gedegen voorbereiding is daarom ook van groot belang…

 


 

 

Maar los van dit sfeervol geheel wil ik ook succesvol kunnen zijn. Vangen. Mijn hobby is - en blijft - prestatiegericht. Een gedegen voorbereiding is daarom ook van groot belang. Zelfs meer dan binnen welk jaargetijde ook. Succesvol kunnen vissen in de winter is niet altijd eenvoudig. Maar een winterse karper als beloning maakt het daardoor speciaal. Een warm welkom.

 

Kouwe tenen en snottebellen 2


De daadwerkelijke uurtjes vissen zijn op de vingers van een enkele hand te tellen. Effectief en dus vooral niet te lang. Vissen wanneer er gevist moet worden! Het liefst in een winterholding. Rekening houdend met lichtintensiteit, luchtdruk en het belangrijkste: een realistische keuze wat betreft het bevissen van een type winterwater. Voor mij betekent dit: een watertype met een groot bestand aan karper. En bij voorkeur een kaperbestand waarin gewichtige uitschieters tot de mogelijkheid behoren. Kortom: Vissen zoals ik wil vissen.

 

Kouwe tenen en snottebellen 3

 

Laat de watertemperatuur maar snel zakken, de nachtvorst toenemen en als kers op de ijstaart: sneeuw! Heel-veel-sneeuw….


Ik wens alle volhardende bezoekers van deze site veel succes dit winterseizoen en blijf vooral genieten van onze prachtige hobby.

 

Kouwe tenen en snottebellen 4


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.