Balansjaar


11 februari 2017 | Menno Blok

Het is alweer een tijdje terug dat we in de karperscene nog wat van Menno Blok hebben gehoord. Jaren terug stond hij aan de wieg van één van de grootste hengelsportsites van ons land en was hij dus ook veel vaker ‘in the picture’. Betekent dat Menno helemaal niet meer vist? Nee hoor, hij doet het alleen volgens een heel andere aanpak en veel meer onder de radar.

De vrijheid tegemoet!

 

De schrijven voorjaar 2013, het begin van een voor mij fantastisch jaar. Qua vissen loopt het geweldig en ik vang een aantal unieke karpers, waaronder ‘de vangst van mijn leven’. Daarnaast weten mijn vriendin Ingrid en ik na een lange zoektocht een geweldig huis te kopen. Het gevolg hiervan is wel dat ik ook mijn eigen huis nog ‘even’ moet verkopen. De huizenmarktcrisis is op dat moment op haar hoogtepunt dus helemaal gerust ben ik hier niet op. Ingrid maakt zich totaal geen zorgen: “We hebben toch telkens geluk, dat zal nu ook wel zo zijn!” “Geluk is geen strategie”, antwoord ik geïrriteerd.


Tot mijn stomme verbazing is het huis in een paar dagen verkocht! Het mooiste moment van dat jaar is echter de geboorte van ons eerste kind, een heel speciale ervaring. Als het stof hiervan het daaropvolgend jaar is neergedaald gaat het allemaal even wat minder op visgebied. Ik weet me geen raad met de beperkte hoeveelheid tijd die ik mijn hobby kan steken. Wat hier ook aan bijdraagt is de toegenomen drukte. In het verleden had ik daar minder last van omdat ik dit kon omzeilen door op niet gangbare dagen en tijdstippen te vissen. Het sluimert zo een periode door, de zomer is inmiddels aangebroken en de hengels blijven een tijdje in de garage staan.

 

‘Mijn ding’

Na verloop van tijd begint er een oplossing te dagen. Ik ga voortaan niet meer proberen gehaast tussen werk, kinderen en sporten door nog te voeren en/of te vissen. Alleen als ik wat meer tijd tot mijn beschikking heb zal ik er echt volledig voor gaan, maar in de tussenliggende periodes zal ik het kruit droog laten. Tegelijkertijd probeer ik het ‘drukteprobleem’ op te lossen door in Nederland vanuit een boot te gaan vissen. Hierdoor zou ik in ieder geval beter ‘mijn ding’ kunnen doen. En bij nog wat meer vrije tijd zal ik lekker naar Frankrijk rijden, waar ik goed genoeg de weg weet om in korte tijd een aardige kans op een leuke sessie te hebben. Deze strategie werpt zijn vruchten af. Zowel mijn bootjesvisserij in Nederland als de korte Frankrijktrips bevallen goed en in de tussentijd kan ik mij mooi met het gezin bezig houden zonder te moeten stressen omdat ik nog even moet voeren op gezette tijden; want de aastijd ‘zus’ en de meerkoeten ‘zo’ – afijn je kent het wel…

 

Balansjaar 2

Lekker afromen geblazen…


Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 112 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.