Alles op een rijtje in het najaar…


20 januari 2017 | Willem Kwinten

Afgelopen najaar vielen alle puzzelstukjes op de juiste plek voor Willem Kwinten; hij weet een aantal parels van de mooiste categorie te vangen. Maar deze vissen kwamen natuurlijk ook weer niet vanzelf op de kant. In dit verhaal neemt Willem jullie mee in het avontuur en vertelt hij hoe hij het voor elkaar kreeg deze vissen te vangen.

 

Hoewel het voor mij absoluut geen ‘must’ is om altijd maar te vangen zijn het uiteindelijk wel de karpers die me telkens naar het water blijven lokken. Afgelopen najaar stonden mijn zinnen dan ook op een watertje waar een aantal van die rasechte Nederlandse parels zwemmen… Het putje in kwestie is een relatief klein en toch ook zeer pittig water waar de vissen het klappen van de zweep maar al te goed kennen. Er mag enkel overdag gevist worden en nachtvissen is uit den boze, er wordt namelijk streng gecontroleerd. Al een jaar of twee vis ik hier af en toe een dagje, maar in al die tijd wist ik slechts één vis te vangen. Niet echt om over naar huis te schrijven dus… Het afgelopen jaar heb ik op verschillende wateren gevist en overal wist ik mijn visjes te vangen. Ik zit in een lekkere flow en dan is geen uitdaging me te groot. Op naar dit dressuurwatertje!

 

Op het betreffende water zwemt niet veel vis, maar wel een aantal zeer mooi beschubte spiegelkarpers. Het najaar is inmiddels in volle gang en met het eerste onstuimige weer achter de rug is het wachten op de eerste nachtvorst. Ik besef dat het niet makkelijk zal worden om één van de parels te vangen, maar aangezien mijn jaar toch al lang geslaagd is ben ik klaar voor een alles of niets offensief.

 

Ik wist dat er veel gevoerd werd op het watertje, iets dat me psychologisch erg tegen werkt. Telkens als ik aan het watertje zit komt er wel iemand voeren. De ene slechts een handje, de andere een volle emmer. Zo gaat het op veel wateren en helaas komt dat de vangsten niet ten goede. Voedselnijd is ver te zoeken en de vissen azen met de grootste voorzichtigheid. Ze groeien er wel goed van, dat is dan weer een voordeel!?

 

Ik bedacht me het watertje helemaal anders aanpakken dan de rest dat deed. Er zouden geen emmers voer aan te passen komen, hooguit een paar handjes én een paar liter water. Dat laatste zou een belangrijke factor blijken in het doorbreken van de dressuur.

 

Alles op een rijtje in het najaar… 2

Het zijn parels als deze die me naar het water lokken.

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 112 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.