Complex-T: de 2017 Terry Hearn knaller van Dynamite Baits 'available'!


05 februari 2017 | Redactie

Het was alweer vijf jaar geleden dat topvisser Terry Hearn voor Dynamite Baits de lijn aan The Crave aas en voer meehielp ontwikkelen. Dus werd het tijd voor wat nieuws en nu is het zover. De bezoekers van Carp Zwolle hebben het al kunnen meemaken, maar ook de thuisblijvers mogen het weten: de Complex-T range is openbaar gemaakt en veel winkel kunnen het binnenkort al leveren. 

 

De Complex-T range is out now...

 

Dynamite Baits

De opdracht van Dynamite Baits aan Terry Hearn was: ‘Don’t hold back!’.  Met andere woorden: laat je lekker gaan, geef je fantasie de vrije loop en ontwikkel een aas dat je 100% vertrouwen geeft onder alle omstandigheden. De ontwikkelaars van Dynamite Baits stonden hem daarin bij. De eerste gesprekken hierover begonnen in de winter van 2014…

 

 

Terry Hearn met de meesterbakkers van Dynamite Baits...

 

Uit zijn bol

Wat begon als een variant op de succesvolle The Crave lijn, begon een eigen leven te leiden. Een enthousiaste Hearn ging eigenlijk uit ‘zijn bol’ en ook een beetje uit zijn rol, want de nieuwe smaak begon op een totaal nieuwe lijn te lijken. Maar die lijn was wel succesvol… Tja, wat doe je dan?

 

 

De resultaten van 15 maanden proefvissen waren zeer bemoedigend...

 

Open structuur

Omdat het een betrouwbaar natuurlijk aas moest worden voor het hele jaar, kreeg de Complex-T een paar degelijke ‘evergreens’ aan boord. Noors LT94 vismeel bijvoorbeeld moest erin. Maar ook Haith’s birdfood en Robin Red. Met een zachte open structuur voor maximaal uitlekken (probeer het in een glas water en kijk eens goed) en zonder chemische toevoegingen op kleur-  of geurgebied, is dit volgens Dynamite Baits hét aas geworden! En dat de bol is uitgebalanceerd, mag met een topvisser als Hearn een understatement zijn, getuige ook de opmerking dat de boilie niet is volgepompt met flavours, maar dat dit juist zorgvuldig gedoseerd werd toegepast…

 

 

 

Ook met de kou en de ijsvloer werd de Complex-T aan de tand gevoeld...

 

Happy

Met de enkele geheime toevoegingen van Terry Hearn erbij is dit ‘year round’ aasje bijzonder succesvol gebleken tijdens 15 maanden proefvissen. De foto’s liegen er in ieder geval niet om en Hearn en de DB-jongens in de DB-bakkerij mogen daarom zeer tevreden zijn. En ook Dynamite Baits verdeler Shimano Benelux is meer dan happy, getuige de reacties en het enthousiasme op de werkvloer en aan de waterkant in Nederland. 

 

 

Dynamite Baits op de beursvloeren...

 

Range

Hoe ziet de collectie eruit? Voor het vasteland van Europa zijn er shelf life boilies in 12, 15, 18, 20 en 26 mm van Complex-T in verschillende verpakkingseenheden (let daarop). Pop-ups met liquid booster zijn er in 15 en 20 mm; Fluro’s in 10 en 15 mm, en Dumbells in 20 mm met liquid booster. Uitgeharde hookbaits (Hardened hookbaits) om de overlast van andere vissoorten en krabben tegen te gaan, zijn uitgebracht in potjes met diverse diameters. 

 

 

De nieuwe Complex-T range...

 

Zwolle

Benieuwd naar de rest van de Complex-T lijn? Als je in Zwolle bent, en je bent de weg een beetje kwijt op de beursvloer, check dan vanmiddag nog de Dynamite Baits stand. En voor de thuisblijvers, kijk op de volgende website:

 

Complex-T range

 

Hieronder een film-teaser van de range

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.