Optimaal rendement


22 april 2017 | Willem Kwinten en Martin Post

Regelmatig vissen Martin Post en Willem Kwinten samen in Nederland. Alleen blijft het meestal bij een snel nachtje, want de agenda’s van beide mannen puilen werkelijk uit. Afgelopen zomer vonden de maten eindelijk tijd eens richting Frankrijk te gaan. Het plan was om in vijf dagen tijd evenveel onbekende wateren te bevissen. We laten de heren zelf aan het woord…

 

Voorafgaand aan de sessie stond één ding als een paal boven water; we zouden er een actieve vakantie van maken om zoveel mogelijk wateren en stekken te bevissen. We maakten een plan om elke dag te verkassen en zo telkens op een verse stek aan te komen, waar de vissen onze lijnen nog niet zijn tegengekomen. Deze Hit & Run tactiek heeft ons al met regelmaat succes opgeleverd. Het is bovendien ook nog een hartstikke leuk om te doen. Lekker actief vissen dus! Op geen van deze wateren hebben we eerder gevist, dus de uitdaging is groot. Alleen van het kleinste water weten we ongeveer wat er zoal zwemt, een goede vriend van ons is hier namelijk enkele keren eerder geweest. We besluiten dit water de eerste nacht te bevissen, maar niet voordat we eerst de andere wateren op de route hebben onderzocht.

 

Optimaal rendement 02

 

Boot, polaroid en voer

Bij aankomst worden we direct geconfronteerd met de Franse hitte; ruim 30 graden Celsius en daarbij is het windstil. Niet echt ideaal visweer zou je zeggen, maar het biedt wel mogelijkheden om snel vis te vinden! Aangezien we geen van de wateren ooit eerder hebben gezien, gaan we op zoek naar karpers in de wiervelden. Het eerste water blijkt volledig dichtgegroeid met wier en aangezien we hier maar een korte nacht hebben gepland, kost het teveel tijd en moeite om het water verder grondig te onderzoeken. Daarnaast is een boot verboden en we weten niet eens wat er zwemt, afijn we besluiten deze optie dus te laten voor wat het is. Dit water is een onmogelijke missie. De tweede optie trekt ons meer, want dit water heeft namelijk een landtong vanwaar we een groot deel van het water kunnen bevissen. Het enige nadeel is dat er een apparaat van een meerval ligt te stinken tegen de kant. Damn wat een lucht! We gaan even snel met het bootje het water op en verrichten met de dieptemeter wat nader onderzoek. Het blijkt een vlakke modderbodem die niet dieper gaat dan een meter of drie. Een klein kommetje van het water lijkt de hotspot. We zien belletjes bovenkomen en zelfs een karper wegschieten; hier zit dus vis! Er gaat twee kilo aan boilies te water en we varen daarna door naar een andere kant van het water. Hier treffen we een wierveld aan. Dit is best bijzonder, want verder is het hele water wiervrij. Warempel liggen er nog enkele vissen in dat wier ook! Ook hier laten we een kilo of twee boilies achter met het idee morgen direct vis te kunnen vangen.

 
Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 113 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!

Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.