De antiekjacht


24 juni 2017 | Mark van der Zouw

De gepassioneerde karperavonturier Mark van der Zouw viel ons al langer op door zijn posts op Instagram; flitsende snelle beelden van dolle sessies en likkebaardende vangstfoto’s. Hoogste tijd om deze Carpfreak eens aan het woord te laten.

 

Soms lees je van die succesverhalen in magazines over een visser die voor de eerste keer ergens komt hengelen en gelijk de mooiste karper vangt van het desbetreffende water… Zo’n water waar je zelf vaak eerst vele uren, weken of maanden voorbereidend werk in moet steken om die ‘ene supervis’ op het droge te harken. En dat je tijdens het lezen van zo’n artikel dan denkt; ‘Sjezus, die Guus Geluk komt regelrecht uit het boekje van Donald Duck gelopen! Waarom gebeurt mij dat nou nooit eens?’ 

 

de antiekjacat 02


Nou, geloof me mensen. Dit is precies zo’n verhaal. Alleen was ik nu degene die dit stukje geluk afgelopen voorjaar mocht meemaken. En dat op een oude, niet al te grote zandafgraving, die dateert uit de jaren zestig. Deze put deed mijn gedachten al meerdere jaren af en toe kriebelen, maar mijn haakje had hier de bodem nog steeds niet gezien. Een water waar ik slechts een paar ingrediënten van wist, via-via…

 

de antiekjacat 03

 

Er zwemt een aantal mooie karpers rond. Ik had alleen geen idee hoeveel. Eerder hoorde ik al een verhaal over een stokoude spiegelkarper van formaat. Een vis die ik zelfs jaren geleden al eens op een foto had gezien. Een prachtig monument die ik maar al te graag in mijn mandje zou willen hebben, maar of deze vis nog in leven was dat wist ik dus niet.

 
Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 114 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!

Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.