Klassieke hengels en reels op internationale verzamelaarsbeurs


10 juli 2017 | Redactie

Klassieke hengels en reels, maar ook een keur aan andere verzamelobjecten voor sportvissers zijn op zaterdag 28 oktober as. te vinden op de internationale verzamelaarsbeurs in Vught. En het mooie is: de toegang tot dit evenement is gratis!

 

Altijd al eens eigenaar willen worden van een antieke ‘creel’, je weet wel: zo’n mooi gevlochten rieten mandjes waarin forelvissers hun vangst bewaarden? Ben je op zoek naar dat ene visboek van Jan Schreiner dat nog in je boekenkast ontbreekt?  Of ben je een liefhebber van het ‘old skoel’ vissen en monteer je liever een Crack-molentje op je splitcane struinhengeltje dan een grafieten Chinees? Dan mag je de 22ste internationale beurs voor verzamelaars van oud hengelsportmateriaal beslist niet missen!

 

Vereniging Hengelsport Verzamelaars

Dit bijzondere evenement wordt al meer dan twee decennia achtereen georganiseerd door de Vereniging Hengelsport Verzamelaars – VHV. Dat is een club van sportvissers die geïnteresseerd zijn in klassieke vismaterialen of hartstochtelijk verzamelaar zijn van bijvoorbeeld alle molens die het Franse Mitchell ooit produceerde. Zij delen hun passie op clubbijeenkomsten zoals de jaarlijkse meeting in ‘De Lachende Vis’ in Empel of in het informatieve verenigingsorgaan, De vissende Verzamelaar.

 

Het hoogtepunt van het verenigingsjaar is echter de grote internationale beurs in de zalen van het Van der Valk Motel in Vught. Dankzij de vele contacten die clubleden overal in Europa onderhouden met mede-verzamelaars, heeft deze dag een internationaal karakter en trekt deze dan ook bezoekers van heinde en verre.

 

Klassieke-hengels-en-reels-op-internationale-verzamelaarsbeurs-02

Klassieke-hengels-en-reels-op-internationale-verzamelaarsbeurs-03

Letterlijk voor elk wat wils!

 

Enorm aanbod

Je treft er een werkelijk enorm aanbod aan hengels, molens, vliegenreels, visboeken, speldjes, badges, tuigenplankjes, oude catalogi en onnoemelijk veel andere verzamelobjecten. Ben je dus op zoek naar dergelijk ‘piscatoriaal’ antiek, dan is dit de gelegenheid bij uitstek om te scoren. Ben je in het bezit van bijzondere materialen, dan kun je die hier deskundig laten taxeren en meer te weten komen over de geschiedenis. En dat geheel gratis, want de toegang is vrij.

 

Standhouders

Veel standhouders komen vanzelfsprekend uit Nederland en Vlaanderen, maar ook uit o.a. Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en zelfs Italië komen liefhebbers met hun materialen en koop- en ruilwaar naar Vught.

 

Klassieke-hengels-en-reels-op-internationale-verzamelaarsbeurs-04

Letterlijk uit de Oude Doos, dit portret van Pike Ferret Jan Eggers.

 

Zo mag je er onze Laaglandse Pike Ferret Jan Eggers verwachten. Jan is wereldwijd beroemd als deskundige op het gebied van grote snoeken en verzamelt alles wat er over dit onderwerp te vinden is. Daarnaast heeft hij in zijn loopbaan van enige tientallen jaren binnen de sportvisserij onnoemelijk veel spullen verzameld en veel daarvan is nu te koop of te ruil.


John Drewett is verzamelaar van Hardy en auteur van het beroemde boek en de bijbel voor Hardy verzamelaars: ‘Hardy Brothers: The Masters, the Men and Their Reels’. Wil je hem wat vragen over een Hardy-product, mis die kans om deze expert persoonlijk te ontmoeten dan niet!

 

Klassieke-hengels-en-reels-op-internationale-verzamelaarsbeurs-05

Niets leuker dan kennis en informatie uitwisselen over een gezamenlijke passie!

 

Andere namen zijn bijvoorbeeld: Peter den Hollander - gekend splitcane bouwer, Jean-Pierre Mougin - verzamelaar van Franse reels en auteur van diverse boeken over dit onderwerp, Roger Still - een van de bekendste verzamelaars/dealers van Antique Fishing Tackle en Claudio Lottici - wellicht een van de grootste werpmolenverzamelaars ter wereld!

 

Beschik je zelf over een mooie collectie en ben je bereid te ruilen met mede-verzamelaars of zou je eens wat materiaal willen afstoten, dan is het mogelijk om een tafel op de beurs te huren. Daarvoor betaal je dan het uitermate schappelijke bedrag van € 25,-

 

Klassieke-hengels-en-reels-op-internationale-verzamelaarsbeurs-06

Wellicht een leuk idee om zélf zo’n tafel te huren!

 

Meer informatie

De 22ste internationale beurs voor verzamelaars van oud hengelsportmateriaal vindt plaats in de zalen van het Van der Valk Motel in Vught. De beurs is geopend van 10.00 tot 15.00 uur (!) en de toegang is gratis.

 

Voor meer informatie over dit evenement of  de Vereniging Hengelsport Verzamelaars – VHV kun je bellen met Herman Verswijveren, tel. (NL) (0118) 615 818 of een kijkje nemen op de website, klik hier.

 

Klassieke-hengels-en-reels-op-internationale-verzamelaarsbeurs-07


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.