Gillhams Fishing Resorts verplicht Stonze van Pallatrax


11 juli 2017 | Redactie

De bekende Gillhams Fishing Resorts vijvers in Thailand staan op talloze foto’s van avontuurlijke sportvissers die eens in hun leven een grote arapaima, aligator gar, black pacu of Siamese karper willen vangen. In een adembenemende omgeving kun je deze giganten tegen betaling bevissen. De vijvers hadden de laatste tijd echter een probleem: er werden zoveel vissen verspeeld dat de vijvers inmiddels bezaaid liggen met lood. En daar kwam Pallatrax om de hoek met de oplossing…

 

Siamese karpers kunnen flinke afmetingen en gewichten bereiken...

 

Pallatrax

Natuurlijk: Pallatrax kennen we van de loodvervangende Stonze stenen, die als vervangende gewichten dienst doen en dat ook verdienstelijk doen. De leiding van de Gillhams Fishing Resorts onderkent het belang voor een gezond leefmilieu in haar vijvers en benaderde Pallatrax om hier een oplossing voor te vinden.

 

Het Stonze System bestaat uit stenen gewichten ...

 

Loodvrij

Lood is belangrijk voor de sportvisserij, maar in grote hoeveelheden schadelijk voor het milieu, zo wordt aangenomen. In landen als Denemarken loopt men wat dat betreft voorop door al jaren het lood te verbieden bij de hengelsport. Hier tref je dan ook de meeste loodvervangers aan en zelfs ‘blyfri’ kunstaasjes in de hengelsportwinkels.

 

 

 

Ook iFishtv presentator Paul Worsteling (ex Rex Hunt Fishing Adventures) bezocht Gillhams om een arapaima te vangen...

Stonze

Het leidt geen twijfel dat loodvervangers als die van Pallatrax de toekomst hebben, omdat ook in andere Europese landen een verbod op lood een kwestie van tijd lijkt. Gillhams Fishing Resorts neemt haar verantwoordelijkheid door in de komende maanden ook loodvrij te gaan vissen in haar vijvers dankzij de Stonze Fishing Weight System. De komende tijd gaat Gillhams de vissers ervan overtuigen dat stenen als gewicht zeker geen minder vis vangen dan lood en als dat eenmaal gedaan is, zal binnen zes maanden een loodverbod gelden en mag alleen nog met de Stonze gevist worden.

 

Milieuvriendelijk...

 

Gesoakt

De winkel op het complex van Gillhams Fishing Resorts zal naast de Stonze ook flavours en methodmixen gaan verkopen, omdat de Stonze het toelaten gesoakt te worden met flavours en attractors en ook met deeg en (method)mixen omkneed te worden.  Ook zal Pallatrax haar PVA producten en Gripz haken gaan leveren in de benodigde sterkte en grootte voor de enorme vissen in deze vijvers.

 

 

Worsteling met een Siamese karper...

 

 

En nog eentje met de black pacu...

 

Klik hieronder voor een promofilm van de Gillhams Fishing Resorts.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.