Lesje karpervissen aan de stadsvijver


13 juli 2017 | Redactie

Matrix-prostaffer Herwin Kwint is weer even helemaal terug in de karpervisserij. Herwin kiest een stadsvijver uit en de honden mogen mee om te zien hoe hun baas dat water aanpakt. Die aanpak weet Herwin ook niet van tevoren, en daarom worden drie voer- en visstekken opgebouwd met verschillende methoden. Gaandeweg moet er dan een patroon duidelijk worden en wordt het ‘een dagje om van te leren’…

 

Het leslokaal van vandaag...

 

Instant

Eén van die stekken – onder een fraaie treurwilg – is een ‘instant’ stek waar altijd wel een paar vissen rondhangen, en die stek krijgt géén voer. De andere stekken worden onder meer met grondvoer, voerkorf,  pellets, methodfeeder, PVA-zakjes en boilies bestookt.  Deze verschillende manieren moeten uiteindelijk gaan uitwijzen welke de beste manier is om de karper aan de Legend feederhengel binnen te loodsen.

 

 

Veel karper en witvis in één vijver: hoe selecteer je daar de karpers uit?

 

Hongerige vis

De stadsvijver heeft een goed bestand aan karper en witvis. Wanneer beide moeten ‘vechten’ om het voer, ziet Herwin een bepaalde situatie ontstaan waar de methodfeeder misschien toch niet de juiste methode is op deze vijver, waar de hongerige vis best wel een hap voer lust. Een dagje om te leren wordt het zeker. En de vangsten die in de film voorbijkomen onderstrepen het succes van de ene methode ten opzichte van de andere methode.

 

 

Boilies met leem in de voerkorf...

 

Leem en grote boilies

Opnieuw een fraaie en professionele film (camera, edit & fishing: Herwin Kwint) met een hoge ‘leerfactor’ voor zowel karpervissers als witvissers. Met ook nog eens een primeur ertussen, want wij zagen nog niet eerder een voerkorf gevuld met leem en grote boilies als voer gebracht worden.

 

Klik hieronder om de film te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.