Baitrunner LC 2018 primeurs bij Hertog Hengelsport


18 september 2017 | Redactie

Na het succes van de eerdere Long Cast Baitrunners is Shimano terug met een nieuw model en wel de Big Baitrunner XT-B. Deze (2018!) Baitrunners zijn verkrijgbaar in een Medium (5500) uitvoering en Big (14000) uitvoering. Shimano is er in geslaagd de Long Cast Baitrunners niet alleen qua uiterlijk maar ook de performance, souplesse en kracht naar een hoger niveau te tillen. Deze primeurs zijn reeds op voorraad bij Hertog Hengelsport!

 

Daar is ie dan: de nieuwe 2018 XT-B LC Baitrunner...

 

Medium- en Big LC Baitrunners

De Medium- en Big XT-B LC Baitrunners die Shimano als 2018 modellen naar de winkels stuurt, zijn fraaie upgrades van de vorige LC Baitrunner versies. De nieuwe modellen hebben aangepaste grote AR-C spoelen met Slow Oscillation in combinatie met het Aero Wrap II lijn-opspoelsysteem. Deze combinatie staat garant voor feilloze werking en grotere werpafstanden. Op de nieuwe Baitrunners zit ook het state-of-the-art X-Ship systeem dat het draaimechanisme en de tandwieltjes in de machinekamer stabiel en soepel met minimale fricties laat plaatsvinden, onder meer dankzij twee kogellager steunpunten op het pinion gear mechaniek.

 

 

In twee modellen reeds bij Hertog Hengelsport...

 

Meer koppel

Binnenin zijn nu alle vier kogellagers van het 'Shielded A-RB’ type. Deze superieure lagers garanderen maximale bescherming en minimale frictie op de draaiende delen, vanaf de lange alu slinger tot aan de rotor. Resultaat is meer trekkracht (koppel) bij het binnendraaien en meer controle bij het drillen van zware vissen op alle afstanden.

 

 

Zoek de verschillen tussen de Medium en Big Baitrunner...

 

Hertog Hengelsport

De nieuwe Medium XT-B LC Baitrunner en Big XT-B LC Baitrunner worden geleverd met lijn-reducers voor de AR-C spoelen. De primeurs zagen we reeds bij Hertog Hengelsport in de webshop.

 

Klik hieronder om de Baitrunner LC promo-film te zien op YouTube.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.