Goud, zilver en brons


19 november 2017 | Hielke Meijer

Diep verscholen, omzoomd door dennen, berken, beuken en oude her en der scheef gegroeide eiken, ligt een werkelijk prachtige put. De natuur heeft er al decennia lang de overhand en de moerasachtige oeverzones zijn maar moeilijk begaanbaar. De serene rust die er heerst werkt betoverend en er de tijd bijhouden is lastiger dan hem te verliezen…

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 117 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!

 

Een water van ongekende schoonheid zoals je maar heel weinig tegenkomt. Rondom de put liggen verder enkele weilanden en een paar kleine boerderijen. De welbekende blauwe bordjes verwijzend naar artikel 461 van het wetboek van strafrecht zijn er gelukkig nergens te bekennen. Een vermelding in de vergunning overigens evenmin. Het zal rond december 2013 geweest zijn dat ik voor het eerst een voorzichtige notitie maakte in één van mijn logboekjes over de betreffende put. Ik kreeg toen een foto onder ogen van een fenomenale vis die er vermoedelijk zou zwemmen. In mei 2014 volgde er nog een melding en dit keer werd de locatie bevestigd. De notitie kreeg een uitroepteken en werd rood omcirkeld.

 

kw 06 foto 2


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.