De  kracht  van  een  rivier


25 november 2017 | Koen Verweij

De rivieren in het Franse land hebben op mij altijd al een grote aantrekkingskracht uitgeoefend. Tijdens vakanties beviste ik als kind de smalle ondiepe stroompjes.

De godganse dag lang jaagde ik op de makkelijk vangbare kopvoorns en forellen. Af en toe ving ik als klap op de vuurpijl een barbeel. Ooit worden dit misschien mijn mooiste herinneringen, maar zover is het gelukkig nog niet. 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 117 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!

 

In de huidige fase van mijn leven kijk ik vooral vooruit. Ik zocht daarom een nieuwe uitdaging en ben mij gaan richten op de krachtige Franse rivierkarpers. Al vaker heb ik geschreven over deze mooie visserij. Ik schreef over een vrij onbekende rivier waarvan ik de naam voorlopig liever niet noem. Ik zal daar namelijk zeker terugkeren en dan graag opnieuw als enige visser. Er is een andere rivier in ons karperwereldje waar wel veel met naam en toenaam over gesproken wordt. Ik heb mij laten inspireren en wilde daar zelf ook graag naartoe!

 

Ik zie geen reden (meer) om geheimzinnig te doen over dit water. Dat je er goed kan karpervissen is al lang geen geheim meer. Over hoe je er ‘moet’ karpervissen is ook genoeg te vinden. Zo goed als ik kon heb ik mij dan ook voorbereid op dit avontuur. Ik wilde goed beslagen ten ijs komen. Met het verkeerde materiaal zou ik kansloos geweest zijn. Gelukkig voldeed mijn materiaal prima en werd het een positieve ervaring. Deze keer was de klap op de vuurpijl niet een barbeel. Ik ving de vis waarover ik gedroomd had. Krachtig, lang, zwaar en mooi, een rivierkarper om nooit meer te vergeten…

 

kw 16 foto 3

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.