Succesvolle wintercampagne


16 december 2017 | Martin post

Wat doe jij nu de nachten kouder worden… Zet je de hengels in de kast of trek je dikke kleding aan en ga je op jacht naar een winterkarper? Martin Post heeft zich de afgelopen winters volledig toegelegd op deze speciale visserij. Dapper trotseert hij de kou en niet zonder resultaat! Hij laat je in dit artikel zien hoe hij afgelopen winter zeer succesvol een druk circuitwater heeft bevist. Een inspirerend en motiverend artikel voor de wintervissers onder ons!.

 

 

 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 117 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!

 

Ken je het gevoel van dat het karperseizoen alweer bijna voorbij lijkt te zijn terwijl je zelf nog lekker wilt vissen? Het overkomt mij ieder jaar weer! Terwijl in oktober de klok een uurtje achteruit gaat en vervolgens de nachten kouder én korter worden, borrelt het enthousiasme in m’n hoofd. Voor velen dooft de vlam in deze peridode maar bij mij wordt het enthousiasme nog eens stevig aangewakkerd.

 

Daar waar ik andere periodes veel aan het ‘freewheelen’ was zet ik nu m’n tanden in één van de druk beviste wateren van onze regio. Niet gemakkelijk (al helemaal niet in de winter), maar ik verwacht met de juiste aanpak en een gezond (lees: flink) portie doorzettingsvermogen het water te kunnen kraken. Enkele maanden later zou blijken dat de combinatie van deze factoren uiteindelijk bepalend is geweest voor het succes van de campagne, maar

daarover later meer.

 

kw 117 42 foto 8

 

 

Tactiek voor de wintervisserij

Wanneer de kou na een warme septembermaand (we schrijven 2016) genadeloos toeslaat geven veel vissers er al snel de brui aan. De vangsten zijn door de snelle daling van de watertemperatuur niet best en daardoor houden veel vissers het voor gezien. Twee fanatieke locals (toffe gasten trouwens) gaan door en ik besluit om op de overkant van het water aan de slag te gaan op dieptes variërend tussen de zeven en 11 meter. Behoorlijk diep, maar op wateren waar de karpers gewend zijn om op dit soort dieptes te azen is het geen probleem. Het plan is simpel; ik voer de stek enkele weken aan zodat de vissen zich gaan verzamelen in de sector en vertrouwen krijgen in de boilies. Als aas kies ik voor mijn vertrouwde Maple Pistache in een 20mm variant. Afgelopen anderhalf jaar hebben de karpers al vaak kennisgemaakt met dit aas en dat werkt tijdens het opstarten van een nieuwe voercampagne vrijwel altijd in je voordeel! De herkenbare prikkel van het aas zorgt er eigenlijk altijd voor dat je met een bekende boilie een voerplek sneller opstart dan wanneer je dat doet met een volledig nieuw en voor de karpers onbekende prikkel. Belangrijke nuance is natuurlijk wel dat de karpers niet zo extreem negatief geconditioneerd zijn op de prikkel dat ze er niets meer van vreten, maar in negen van de tien gevallen valt dat wel mee.


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.