Franse ‘gravel pits’


30 december 2017 | Thomas van Gestel

Karpervissen in Frankrijk is één van de vele leuke avonturen binnen onze prachtige hobby. Dit schitterende land heeft een groot aanbod aan verschillende type wateren. Het vissen op die diversiteit aan wateren is erg leerzaam, maar dit gaat niet zonder slag of stoot...

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 117 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!

 

We onderscheiden de wateren o.a. in stuwmeren, kanalen, rivieren en ‘gravel pits’. Het laatstgenoemde watertype behoeft vaak een merkwaardige manier van vissen. Zo’n grindputje is namelijk vaak klein, ondiep, vol met wier, maar herbergt ook wel eens buitensporig grote vissen. Het bevissen van deze grindputten heeft niet altijd onze voorkeur, maar zeker voor kortere sessies laat in het najaar of heel vroeg in het voorjaar zijn deze mysterieuze wateren uiterst interessant.

Zodoende reizen we nu ook eind november naar zo’n lagunegekleurd water waarbij de bodem bestaat uit kiezelstenen. Naast een paar wiervelden zijn er geen obstakels te bekennen en met een maximale diepte van twee meter is het vinden van stekken en het lokaliseren van vissen knap lastig.

 

kw 117 60 foto 6

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.