Vroeg najaarsoffensief


06 januari 2018 | Geert Ooms

“The world is fucked, and so am I, maybe it’s the other way around, I can seem to decide,…”, deze openingszin uit een nummer van de nineties-rockgroep Therapy? galmen, doorspekt met een flinke portie nostalgische herinneringen uit mijn jeugdjaren, door mijn hoofd wanneer na drie dagen snoeihard vissen het laatste trophy shot is gemaakt. Wat is dat toch allemaal met die seizoenen?

 

We zijn eind augustus en het lijkt wel najaar! Van een echte winter was er afgelopen jaren ook geen sprake meer, en de zomers beperken zich tot een weekje bakken en braden waar een of andere depressie steevast een gegarandeerd nat einde aan maakt. Op zich is dit voor het vissen wel een aangename zaak, maar wanneer een half autistische planmatige karpermalloot als ik met zulke onregelmatigheden geconfronteerd wordt, dan is het wel even korstsluiting in de bovenkamer en moet het roer omgegooid worden. Oogkleppen zijn sowieso een serieuze beperking en dan mag je nog zo hard met de kop naar beneden, schouders hoog en borst vooruit ertegenaan gaan, het zijn steeds weer diegene die zich het snelst weten aan te passen aan continu wisselende omstandigheden die op het einde als winnaar uit dit karperspel komen.

 

Precies daarom hou ik steeds, al is dat soms met frisse tegenzin, alle opties open en heb ik nu reeds mijn najaarsoffensief ingezet. Het paste mooi in de planning want ik zat, met mijn zomervakantie in het vooruitzicht, toch tussen twee dingen in. Normaal hou ik niet zo van de zomervisserij.

 

Doorgaans is dit de drukste periode op mijn werk en er zit overal teveel volk aan de waterkant en die drukte, daar ben ik allergisch voor. Doe mij maar een flinke portie hondenweer, een strakke wind en bakken regen, zo erg zelfs dat geen mens nog buiten wil komen. Op die momenten weet je waar ik te vinden ben, aan de waterkant natuurlijk!

 

 

kw 117 68 foto 2

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 117 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.