‘Tactisch genieten’


13 januari 2018 | Willem Kwinten

Waar Willem Kwinten normaalgesproken extreem fanatiek met doordachte plannen achter ‘de schubben’ aangaat, is het afgelopen zomer en najaar helemaal anders gelopen. Geen voerstrategieën of langdurige sessies, maar veel korte tripjes met vrienden her en der verspreid door het land, maar ook daarbuiten.

 

Via de hedendaagse sociale media kunnen we heel gemakkelijk met elkaar in contact blijven en nog eenvoudiger foto’s uitwisselen met een groot publiek. Op zich niets verkeerds aan, maar toch mis ik daarbij een sociaal aspect. Het aspect van ‘persoonlijk contact’. De laatste maanden stonden dan ook vooral in het teken van zoveel mogelijk vriendschappelijk samen te vissen, waarbij het genieten op de eerste plaats komt. 

 

kw 117 76 foto 2

 

Drukte?

Toch bleef resultaat gelukkig ook niet uit, waarmee ik met positieve zin de rest van het najaar tegemoet zie. Ook dit najaar is de drang om te vangen niet maximaal, en ik zal dan ook lekker blijven genieten van het vissen, zónder targets en zónder stress. 

 

Een voorwaarde voor mij om te genieten van de visserij is de laatste tijd het ontwijken van drukte. We kennen allemaal de wateren waar de tentjes in rijen opgesteld staan, waarvan de bewoner ervan er alles doet óf juist laat om die ene (of meerdere) topvissen te verschalken. Hier ga je mij niet meer tegen komen. Nee, zet mij maar ergens neer op een rustig stekje waar ik instant kans maak op een mooie vis. Een kinderhand is immers snel gevuld…

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 117 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.