Karpers vangen in de winter dankzij PVA van ESP


06 november 2017 | Redactie

Nu dan eindelijk de temperaturen omlaag gaan, wordt het tijd om de karpervisserij ook om te schakelen op de winterstand. Kouder wordend water heeft niet alleen impact op de vis, maar ook consequenties voor je materiaal, het voer en het aas. ESP neemt alvast een voorschot op de winter met aangepast PVA.

Een winter ‘classic’: een PVA netje met maden…

 

ESP

PVA smelt zoals we weten bij hogere watertemperaturen sneller dan bij kouder water. Het zou vervelend zijn wanneer dat handige smeltnetje met jouw aas of voer niet geheel zou oplossen in water. Dus is er ook PVA op de markt dat ook met koud water zijn werk goed doet. ESP levert daarom diverse maten PVA die altijd hun werk naar behoren doen.  

 

karpers vangen in de winter dankzij PVA van ESP

ESP heeft de PVA kousjes ook in een grote 32 mm uitvoering met een schenktuitje…

 

PVA

Wees zuinig met bijvoeren in de winter; alles staat immers op een laag pitje tijdens de kou, vooral bij koudbloedige dieren als onze karpers. Kleine beetjes voer zijn vaak al voldoende om de vis te triggeren en vooral niet te overvoeren. In het filmpje legt Dave Ellyatt on seen paar ‘classics’ voor die je in de winter kunt toepassen voor de karper. En wat de PVA betreft, legt hij tevens uit waarom het voor ESP zo belangrijk is om zelf de PVA te maken. 

 

Klik hieronder om het leerzame filmpje te bekijken.

 

 

Lees meer over:
PVA Wintervissen ESP winteraas

Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.