Maak de karper gek met Squid Soep


10 november 2017 | Redactie

Squid (inktvis) is al geruime tijd gekend als een beste attractor, hoe je dit ingrediënt ook toepast. Het hoge gehalte aan zouten en voedingsstoffen kan karpers echt overstag doen gaan. CC Moore heeft de juiste bestanddelen om dit soepje te bereiden en de karper voor te houden. Een ‘loose feed’ die je met de spomb kunt inwerpen of gewoon met het handje in het kantje kunt droppen, waar het voor een mooie attractieve voerwolk zorgt.

 

Een heerlijke wolk van attractie...

 

CC Moore

De  Squid Soep is een mooie sappige, wolkende en hoogst attractieve ‘loose feed’ die de vissen tot nader onderzoek uitnodigt. De basis is de welbekende Pacific Tuna boilie, een aasje dat in zijn pure vorm erg wateroplosbaar is. Zodra deze te water gaat, lekt hij door de hele waterkolom heen. Het afbreekproces van de Pacific Tuna kun je makkelijk versnellen met warm water, hierdoor gaan de boilies zwellen en worden ze poreus. Al dat lekkers in het aasje begint op die manier instant te werken.

 

 

Stap 1: doe de PT boilies in een emmer...

 

Squid Soep

En hier is waar we de Squid zullen inschakelen: zodra het water afkoelt voeg je een stevige scheut Squid Extract aan de afkoelende boilies toe. Deze enorm sterke liquid zal nu in de aasjes binnentrekken. Het mengt met het troebele kookwater dat over de Tuna’s gegoten is. Het resultaat: een onweerstaanbare poel vol visattractie! Plaats nu gewoon het deksel op de emmer en laat een paar uur staan, zo geef je de boilies voldoende tijd om het vocht te absorberen terwijl ze zachter worden. Het soepje wordt bereid…

 

 

De Squid maakt de 'soep' super aantrekkelijk...

 

Fresh Hemp

De volgende stap is nu om de zachte boilies tot pulp te verkruimelen. Dat kan makkelijk tussen je handpalmen, waardoor het vocht nog dieper kan doordringen, zeker in combinatie met dat Squid-soepje dat we ondertussen hebben. Vermorzel de helft van de boilies en laat de rest als hele of halve brokken over, zodat je herkenbare voedseldelen hebt. Vervolgens tillen we de mix nog een niveautje hoger door 2 mm Tuna pellets toe te voegen, gevolgd door wat olierijke Fresh Hemp. Beide producten helpen die belangrijke attractieve wolk onder water nog meer aan te sterken. Laat de mix nu nog een half uur staan voordat je dit kunt voeren of met de spomb kunt uitgooien.

 

 

En nog wat pellets erbij om het in te dikken...

 

Uitlekken

De Squid Soep mix kun je met gerust hart het hele jaar door gebruiken, met gegarandeerde optimale uitlekking en wateroplosbaarheid in de koudste omstandigheden. Vooral wanneer het water in het najaar of de winter helderder wordt, is de Squid Soep goed inzetbaar. De visuele en smakelijke wolk werkt dan als een magneet op vissen.

 

 

Een karperpapje om je vingers bij af te likken...

 

Nog even herhalen:

Stap 1- Giet de geweest het hoeveelheid Pacific Tuna in een emmer

Stap 2- Voeg warm water toe

Stap 3- Zorg dat alles mooi onder water staat

Stap 4- Voeg een flinke dosis Squid liquid toe

Stap 5- Begin de boilies tot een kleverig papje te vermorzelen

Stap 6- Voeg kleine Pacific Tuna 2mm pellets toe

Stap 7- Laat het geheel trekken

Stap 8- Het eindresultaat is een heerlijke wateroplosbare mix, met een grote uitlekking.

 

Kijk op de website voor meer info over de ingrediënten.

 

 

Door de seizoenen heen te gebruiken voor 24/7 inzetbaarheid...

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.