Hoe staat het met…Bertil Wielink?


10 februari 2018 | Franklin Broeckx

Het is zo’n 19 jaar terug in de tijd toen Bertil Wielink verslag deed in Dé Karperwereld (no. 16) over zijn allereerste buitenlandse karpertrip met neef/vismaat Gerrit Ritmeester aan een Franse rivier. Hoewel Bertil tijdens deze trip zijn eerste veertiger vangt, staat vooral de diefstal van de visspullen en een bijna ontaarde overval centraal in het bewuste artikel. Hoe vergaat het Bertil Wielink tegenwoordig? Tijd voor kort interview…

 

Oog altijd woont Bertil in Veenendaal, onlangs kocht hij er zelfs een ander huis waar hij samenwoont met vriendin en kinderen. Voor wat betreft zijn baan is Wielink ook aardig honkvast gebleven. Destijds werkte hij al bij de Rhenense Woningstichting en inmiddels bekleed hij er een leidinggevende functie. Ook is Bertil voorzitter van een regionale HSV. Het was de bedoeling de voorzittershamer slechts tijdelijk over te nemen, maar inmiddels zit hij alweer vijf jaar op rij de vergaderingen voor. Maar waarschijnlijk kennen de meeste karpervissers hem als medeoprichter van Karperwereld Online (KWO), die inmiddels zeer bekende site heeft hij destijds samen met Gerrit Ritmeester in het leven geroepen en daar is iets later Menno Blok bijgekomen. Ook vulde hij samen met Ruud Visser jarenlang de vangstrubriek Hét Wereldje in dit magazine. Eerst echter even ‘way back’ terug naar Dé Karperwereld nummer 16. Daarin stond namelijk die beroemde ‘eerste keer Frankrijk’ beschreven, compleet met diefstal, dreiging en vernieling én ook het doekje voor het bloeden tijdens die trip; een heuse eerste veertiger voor jou. Hoe vaak ben je sindsdien nog terug geweest in France, enne heb je nog vaker ellende meegemaakt in zulke vorm Bertil? “Daarop moet ik een globale berekening aflaten, maar ik denk dat ik inmiddels zo’n 60 sessies verder ben. Gemiddeld zo’n drie keer per jaar, en dan op zeer uiteenlopende soorten wateren. Rivieren zoals net toen die eerste keer, maar ook zeer grote en middelgrote reservoirs, kleine putten en kanalen. Ik heb uitsluitend op openbare wateren gevist. We zijn nu al wat jaren en de nodige ervaringen verder en qua criminaliteit hebben we het gelukkig zo bont niet meer meegemaakt. Wat overigens niet betekent dat er nu en dan wel andere angstaanjagende momenten zijn doorstaan.”

 

Hoe staat het met…Bertil Wielink? 02

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 118 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.