Wintervissen  in  Frankrijk


03 maart 2018 | Tim Kreuger

De decemberdagen zijn voor velen het moment om tijd door te brengen met vrienden en familie. Onder het genot van een calorieënoverschot van de gourmetplaat eten we ons een hernia aan welvaartsvoedsel. Na een jaar lang hard werken zijn deze vrije dagen wel verdiend. En als we dan toch vrij zijn…

 

Het is alweer enkele jaren geleden als ik het idee krijg om tussen kerst en oud en nieuw naar Frankrijk te gaan. Omdat mijn vismaten het druk hebben met familiezaken besluit ik in mijn eentje de kilometers te trotseren. Ik heb al geruime tijd een kanaal op het oog en wegens de vele andere plannen is het er nog niet eerder van gekomen om daar op onderzoek uit te gaan. Dat gaat nu eindelijk eens gebeuren! De weken voorafgaand houd ik nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Het weer is tenslotte de beslissende factor in de winter, want als alles dichtvriest valt er weinig te bevissen. Een aantal dagen van te voren zien de voorspellingen er nog prima uit en wanneer zelfs Nederlands meest betrouwbare weerman Piet Paulusma verwacht dat het niet extreem koud zal worden, besluit ik snel het een en ander voor te bereiden. 

 

Wintervissen  in  Frankrijk 02


Ik vertoef vier nachten in het beoogde gebied en daarmee ben ik weer een schat aan informatie rijker. De nachttemperaturen liggen niet veel lager dan enkele graden onder het nulpunt dus dat is prima te doen. De nachten zijn overigens wel erg lang en donker en dat maakt het dat ik veel tijd in mijn slaapzak doorbreng. Maar na een aantal hectische maanden met weinig slaap is dat helemaal niet zo erg! Dat is uiteindelijk ook de drijfveer binnen mijn visserij… Gewoon even helemaal niets hoeven of moeten. Wat vangsten betreft loopt het bar en boos. De watertemperatuur is al erg laag en je kunt absoluut over wintervisserij spreken. Ik ben voor het eerst op dit specifieke kanaal en krijg het helaas niet voor elkaar om de plekken te vinden waar onze geschubde vrienden zich nu massaal zouden samenscholen. Iets wat op een uitgestrekt kanaal altijd lastig blijkt onder winterse omstandigheden. Gelukkig vang ik toch nog een aantal karpers en ben ik niet voor niets naar Frankrijk gereden. Het formaat van deze vissen is niet bijzonder groot maar gelukkig is mijn blijdschap dat wel! 

 

Wil jij het complete artikel uit deze Karperwereld 118 graag als eerste lezen? Neem dan nu meteen even een voordelig abonnement en klik hier!


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.