Scherper vissen met de Pinpoint Flota Claw


15 april 2018 | Redactie

Met het warmere weer, hogere watertemperaturen en de hongerige vis in de buurt hebben de nieuwe scherpe Pinpoint haken van Nash veel voordeel, zeker met de mooie Flota Claw variant. Deze superlichte sterke haak kun je goed gebruiken om je hookbait uit te balanceren of je broodkorst of hondenbrok aan te bieden. Bij Hengelsport Utrecht liggen de nieuwe Pinpoints natuurlijk al in de rekken, samen met de Precision Sharpening Kit om ze retescherp te houden.

 

Pinpoints: lichte & retescherp...

 

Nash Pinpoints

De Pinpoint Flota Claw is de lichtere variant van de zwaardere Pinpoint Claw haak. Beide zijn onderdeel van een nieuwe reeks haken waartoe ook de genoemde Flota Claw behoort. In samenwerking met Marc Voosen zijn deze haken ontwikkeld. De Flota Claw opent nieuwe mogelijkheden voor het opwarmende water. De lichte haak, die we bij Hengelsport Utrecht aantroffen, biedt een beter drijfvermogen voor broodkorsten of brokken en een goede balans voor bodem hookbaits.

Ook een langzaam zinkende tros maden biedt leuke ideetjes. Klik op de foto hieronder voor een filmpjevan de deze aanbieding.

 

 

 

De Claw heeft een groter oog en is iets zwaarder dan de Flota Claw...

 

Hengelsport Utrecht

De nieuwe Pinpoints zijn gemaakt van een nieuwe carbonstaal legering onder de naam Carbide 617, die lichter gemaakt kunnen worden zonder aan sterkte in te boeten. Een van de belangrijkste eigenschappen van een karperhaak is echter de scherpte. Tijdens het vissen worden haken minder scherp door ‘encounters’ met mosselen en stenen. Met het samenstellen van een  Precision Sharpening Kit kun je dit probleem voortaan zelf voorzijn door de haken met de tools uit deze kit scherp te maken en te houden.  Ook deze kit is in Utrecht reeds verkrijgbaar. Vis met scherp en het betaalt zich uit met minder geloste vissen...

 

De Precision Sharpening Kit van Nash...

 

Kijk hieronder naar een filmpje over het gebruik van de Precision Sharpening Kit.

 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.