VIS TV XL opvolger Studio VIS TV


02 mei 2018 | Redactie

Vanaf zondag 6 mei zendt RTL 7 een compleet nieuw hengelsportprogramma uit: VIS TV XL. In deze opvolger van Studio VIS TV komen de leukste reportages en meest interessante vistechnieken en visstekken voorbij en word je op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op hengelsportgebied. Dit bijna een uur durende programma wordt gepresenteerd door verschillende – deels nieuwe en frisse – presentatoren die het land in trekken.

Herwin Kwint en Marco Kraal op zoek naar zeelt in VIS TV XL...

 

VIS TV XL

VIS TV XL is volledig anders van opzet dan Studio VIS TV en VIS TV. Marco Kraal en een groepje reporters trekken erop uit in Nederland – meestal met, maar soms ook zonder hengel. Ze vissen met de beste sportvissers – zoals de wereldkampioenen Anja Groot en Frank Peene – die hun belangrijkste tips prijsgeven, laten schitterende visstekken zien en tonen interessante projecten die direct of indirect met de hengelsport te maken hebben. Kortom: VIS TV XL is gevarieerd, vernieuwend en interessant voor zowel de beginnende als gevorderde sportvisser.

 

Daniel Weyers (rechts) op bezoek bij wereldkampioen Frank Peene...

 

Afwisselend programma

Iedere uitzending is opgedeeld in verschillende blokken waarin een aantal onderwerpen aan bod komt. In het hoofditem behandelt een van de verslaggevers een vistechniek waarbij ze op pad gaan met een specialist. Deze legt jou als kijker de fijne kneepjes van een specifieke visserij uit. Daarnaast komen er maatschappelijke thema’s aan bod zoals het vissen met loodvervangers, de waterplantenproblematiek en kijken we mee met een BOA en een hengelsportcontroleur. In Friesland vissen we de Elfstedentocht en in het wekelijkse Korda/Guru item komen vooral karper- en witvissers aan hun trekken.

 

 

Ook Tamme Smit (links) en Jan-Willem Wijers gaan samen op pad...

 

Nieuwe presentatoren

Het nieuwe programma wordt onder andere gepresenteerd door VIS TV-presentator Marco Kraal. In VIS TV XL zijn daarnaast een aantal nieuwe gezichten te zien, zoals VIS TV-vloggers Thom Beentjes, Ties Ittmann en Jan-Willem Wijers, die voor diverse items het land intrekken met hun hengels. Maar ook Pieter Beelen en Daniel Weyers – communicatiemedewerkers van Sportvisserij Nederland – en Tamme Smit van Sportvisserij Friesland gaan op pad voor de leukste reportages.

 

Natuurlijk ook aandacht voor het karpervissen, hier met Kevin Diederen en Thom Beentjes (rechts)...

 

Acht afleveringen

De acht afleveringen van VIS TV XL worden tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7 – zondag 17 juni uitgezonderd in verband met de 24 uur van Le Mans. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl of rtlxl.nl.

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.