Karpervissen op de Linge en op een dressuurput | Blog Luuk Zomerhuis


25 januari 2016 | Luuk Zomerhuis

Luuk Zomerhuis

Karpervisser

Vorig voorjaar heb ik goed gevangen op een middelgrote rivier bij ons in de buurt, de Linge. Aan elke sessie ging drie dagen voeren vooraf. Ik voerde aanvankelijk zo’n 500 tot 750 gram boilies per keer – afhankelijk van hoeveel aanbeten ik per sessie kreeg.

Onze jongste blogger Luuk Zomerhuis met een spat-strak schubkarpertje.

 

Mijn beoogde stek had ik op de eerste echt warmere dag van het jaar ontdekt; onder een ‘drukke’ brug kon ik met enige regelmaat mooie vissen zien springen. De eerste sessie op die stek resulteerde in meteen al in drie aanbeten, waarvan er twee van karpers kwamen en eentje van een zeelt. Ook de drie sessies daarna resulteerde steeds weer in vis. Opvallend was dat alle aanbeten binnen de eerste twee uur van de sessie kwamen. Toen de paai eenmaal was begonnen heb ik de stek wat rust gegeven. Puur om de vis niet onnodig stress te bezorgen.

 

Karpervissen op de Linge en op een dressuurput 2

Het verliep volledig naar wens in 2015…

 

De paai was trouwens wel de beste mogelijkheid om op een totaal ander water het bestand eens goed te observeren. Dit water kenmerkt zich onder andere in het feit dat de vis zich nauwelijks laat zien, die paai was nu dus de beste optie. Omdat de lijndruk op dit water ontzettend hoog is, besloot ik om mobiel met slechts één hengel verschillende plekken af te vissen, vooral om te kijken waar ik vis in de buurt zag. De eerste sessies resulteerde telkens in niets, maar naarmate ik op andere moeilijk begaanbare stekken begon te vissen kreeg ik steeds meer actie. In het begin waren het steeds de vissen van een jongere uitzetting, maar dat gaf wel aan dat ik op een goede manier aan het vissen was! Inmiddels kwam de zomer er ook aardig aan en begon het enorm druk te worden op het water. Voor mij was dat het moment om het vissen op dit water ook een korte pauze te geven en later in het najaar terug te komen.

 

Al na een uur vissen ving ik mijn eerste vis van het water uit het originele bestand

 

In die tussentijd heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het vissen van ‘socials’ en enkele sessies op niet al te moeilijke wateren. Door de zomer heen heb ik zo enkele leuke en gezellige visdagen en nachten gehad, met soms mooie vissen. In het begin van het najaar heb ik enkele voercampagnes gehouden om zo het maximale uit mijn sessies te halen. Zo vond ik het ook weer tijd om terug te gaan naar de dressuurput. Daar besloot ik om op dezelfde stek(ken) te gaan vissen als in het voorjaar. Dat dit een goede keuze was, bleek al na de eerste sessie. Al na een uur ving ik mijn eerste vis van het water uit het originele bestand. Een prachtige schub van ruim 32 pond!

 

Karpervissen op de Linge en op een dressuurput 3

Deze 32-ponder vormt zeker een bekroning op een geslaagd seizoen.

 

Aan het einde van 2015 heb ik enkele mooie vissen gevangen op wateren vlakbij mijn huis. Omdat deze wateren zo dicht bij liggen, kon ik makkelijk na schooltijd wat voer te water laten en daar dus van profiteren… Daarover wellicht later wat meer, voor nu: Een goede vangst allemaal!

 

Luuk Zomerhuis


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (2)


 

Martin

Klasse Luuk! Je bent goed bezig!

Ron

Zeer mooi artikel Luuk! Goed gedaan!