Prologic Airbomb: het nieuwe voeren


04 juni 2018 | Redactie

Het voeren met baitrockets, spods en bombs is de laatste jaren aardig ingeburgerd, nadat Spomb met zijn voerbom uitkwam. Deze innovatie was een eye-opener. Je vulde de Spomb met boilies, hennep, particles of ander voer en met een zware hengel smeet je de bom op de voerstek waarbij deze zich opende als hij op het water neerkwam. Veel merken gingen een samenwerking aan met Spomb of kwamen in de loop der tijd met een eigen variant, sommige met een meerwaarde.

 

Klaar voor de start. Let op het slimme touwtje...

 

Spomb

De originele Spomb ligt nog het dichtste bij de uitvoering die Fox in samenwerking met Spomb op de markt brengt in de naam ‘Impact Spod’. Via een exclusieve samenwerking gingen beide partijen met elkaar in zee het product aan de man te brengen. Enige tijd geleden kwam er een variant op de Spomb op de markt die het principe van de voerbom die op het water opent, enigszins aanpaste. Zo kwam TF Gear met ‘Airbomb’ voerbom die je tijdens het ingooien kon laten openen – wat de weg opende naar het ‘verspreid voeren op afstand’. Een andere voermethode dan de Spomb, die immers het voer loslaat wanneer deze op het water terechtkomt.

 

De Prologic Airbomb...

 

Airbomb

Prologic, het karpermerk van Svendsen Sport, heeft het nu eveneens voor elkaar gekregen om een dergelijke voerbom uit te brengen voor het Europees continent – wat direct wil zeggen: niet in Engeland. Vraag ons niet hoe er achter de schermen gehandeld wordt en of er afspraken zijn gemaakt met andere partijen over licenties of samenwerking, maar het feit is dat Prologic nu een eigen voerbom heeft uitgebracht met de naam Airbomb®, die dit principe van verspreid voeren met een voerbom in praktijk brengt.

 

 

De drijvende Airbomb na het inwerpen. Wanneer je nu 'aanslaat' opent de voerbom zich boven de voerstek...

 

Prologic

De Prologic Airbomb® heeft een slim ‘touwtje’ waarmee je de voerbom op elk gewenst moment tijdens de inworp kan laten openen. Op deze wijze kun je dus eerder dan de landing je voer (verspreid) aanbieden. Ook zou het voordelen bieden wanneer je de bom een ‘stille landing’ geeft op deze wijze. De Airbomb opent niet bij de landing op het water. Je kunt dus ook over je voerstek heen gooien, de drijvende voerbom binnendraaien tot je boven de gewenste stek bent, en dan door ‘aan te slaan’ de Airbomb laten openen. Weer een andere manier van voeren, die net iets extra’s kan bieden.

 

Klik hieronder om de werking van de Prologic Airbomb op film te zien.

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.