Opvallend: de Remote Bite Alarm van Steve Neville


09 juni 2018 | Redactie

Met karpervissers kun je gerust een hele avond doorpraten over beetmelders. Over de functies, de kleuren, het geluid en de extraatjes die erop zitten valt inderdaad veel te vertellen en onderling zijn er best wat verschillen. Qua vormgeving en herkenning probeert elke fabrikant onderscheidend te zijn met zijn beetmelders. Dat laatste lukt bij het merk Steve Neville aardig goed, en dat al vele jaren.

 

Onmiskenbaar design...

 

Steve Neville

Je ziet ze in onze Lage Landen niet echt veel langs de waterkant, deze oldskool Engelse beetmelders van Steve Neville. En dat maakt ze meteen voor een bepaalde doelgroep karpervissers interessant, zeker wanneer ze kwalitatief hoog scoren. Want dat doen ze.

 

Remote Bite Alarm

De klassieke eerste Steve Neville Bite Alarm viel al in de smaak bij veel Engelse karpervissers. Zijn opvallende uiterlijk en sterke eigenschappen maakte deze geliefd omdat ie het gewoon altijd deed. In het huidige gamma is het de Steve Neville Remote Bite Alarm die nog het meeste lijkt op die nog altijd verkrijgbare Original, hoewel er enkele cosmetische wijzigingen zijn doorgevoerd en ook de interne beetmelder aan de moderne eisen is aangepast.

 

Compact en met een strak design...

 

Zeer sensitief

De 100% ‘weatherproof’ Remote Bite Alarm is een compacte beetmelder met een bereik van liefst 500 meter en een fraai flat back design. Hij is compatible met de Steve Neville Remote Receiver Box. Hij kan als ‘remote’ melder gebruikt worden, en in combinatie met een remote receiver.

 

Drie settings

De beetmelder heeft net als de andere ‘SN’ beetmelders een uiterst gevoelig rolwieltje met vier magneetjes die de melder zeer sensitief maakt. De LED-lampjes erop zijn blauw en rood, maar andere kleuren zijn ook verkrijgbaar. Het volume wordt met drie settings geregeld waaronder een hele stille. De toon is één straight toonhoogte. Dankzij de zuinige instellingen kun je makkelijk een heel seizoen op één LRV08 batterij voortdoen.

 

Carplevel

De Steve Neville Remote Bite Alarm en receiver kun je in Nederland in diverse winkels tegenkomen; in België is Carplevel in Heusden-Zolder hét adres voor deze fraaie ‘verwittigers’ en de accessoires.

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.