Karperlegende Rod Hutchinson (73) overleden


25 juni 2018 | Redactie

Rod Hutchinson, de legendarische Engelse karpervisser en schrijver van karperboeken en talloze artikelen, is overleden. Dit was vanmorgen te lezen op de Facebookpagina van het merk dat naar hem genoemd was en waar hij de oprichter van was. ‘Hutchie’ is 73 jaar geworden.

 

Rod Hutchinson, een legende is heengegaan...

 

Carp Strikes Back

Hutchinson was een pionier in Engeland op gebied van voer, aas en het najagen van targetvissen. Hij kreeg meer bekendheid tijdens het vissen in de befaamde Redmire Pool, waar hij samen met Chris Yates op recordkarpers viste. Zijn (tweede) boek Carp Strikes Back was een bestseller en werd in Engeland ooit betiteld als 'The greatest carp book of all time’.

 

 

 

Uit 1983: Hutchinson's populairste boek...(hier de latere derde druk met een zwarte cover)

 

Hutchinson

Rod Hutchinson publiceerde zijn eerste boek in 1981 onder de titel 'Rod Hutchinson's Carp  Book'. In 1983 kwam zijn bekendste boek uit: 'The carp strikes back'. Andere boeken en artikelen van zijn hand volgden, terwijl Hutchinson zich verder ontwikkelde als pionier met reizen naar Frankrijk en het toepassen van particles bij het karpervissen, maar ook high-nutritional-value (HNV) baits. In 1979 al werden onder zijn eigen naam karpermaterialen uitgebracht en tot op de dag van vandaag is het merk Rod Hutchinson nadrukkelijk aanwezig in de Engelse hengelsportzaken. Hutchinson was in zijn voortrekkersrol een voorbeeld voor talloze karpervissers, een pionier die met zijn boeken en artikelen vol humor en kennis uit de praktijk de ontwikkeling van de hengelsport een boost gaf en kleur gaf aan de wereld van het karpervissen.

 

 

Klik hieronder om een interview met Hutchinson te zien dat het Engelse magazine Angling Times met hem hield.

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (1)


 

henk van dijk

rust zacht & vang mooije vissen daar boven
vriend henk