Nederlandse teams zeevis, witvis en karper naar Fishing World Games


30 juli 2018 | Redactie

De Fishing World Games zijn de Olympische Spelen van het sportvissen. Om de vier jaar vindt een groot aantal wereldkampioenschappen tegelijkertijd en in één land plaats. Sportvisserij Nederland vaardigt in februari 2019 zes ploegen af naar Zuid-Afrika die zich daar zullen presenteren als Team Holland.

Anja Groot is erbij in Zuif-Afrika...

 

Fishing World Games

Bij de Fishing World Games in Zuid-Afrika neemt Oranje van 8 tot en met  17 februari deel aan het WK Feeder, WK Zoet Dames, WK Zoet Masters, WK Karper, WK Kust Heren en WK Kust Dames. De zes ploegen omvatten bijna vijftig internationals, bondscoaches en staf die namens Nederland gaan strijden om de medailles. Vanwege het vroege tijdstip van de World Games 2019 en de logistieke operatie die het uitzenden van alle teams naar een van de grootste wedstrijdevenementen in de hengelsport (16 WK’s) van dit decennium behelst, zijn de WK-selecties dit jaar eerder dan normaal bekendgemaakt.

 

Ook Henri Eshuis uit Hollandscheveld mag naar Zuid-Afrika...

 

Hooggespannen verwachtingen

In 2018 behaalde Nederland onder leiding van bondscoach Jan van Schendel uit Wagenberg al brons op het WK Feeder Teams in Wit-Rusland en zilver op het WK Feeder in Italië, terwijl in 2017 de wereldtitel werd veroverd tijdens het eerste WK Feeder Teams in Spanje. Team Holland hoort in Zuid-Afrika dan ook zeker tot de kanshebbers. Ook de zoetwaterdames maken kans op eremetaal. Zo won Anja Groot in 2015 en 2017 de individuele wereldtitel en veroverde de ploeg van bondscoach Stefan Verhoeven uit Oisterwijk in 2015 het zilver.

 

WK Zoet Masters en WK Karper

Sportvisserij Nederland vaardigt ook een ploeg af naar het WK Zoet Masters, oftewel het WK Veteranen. Albert Meijer is de bondscoach van dit team. Vorig jaar werd in deze discipline het brons veroverd en pakte Cor Kraaij individueel de bronzen plak. De samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en De Karper Sportvisserij Nederland heeft ertoe geleid dat onder de vlag van Team Holland een ploeg meedoet aan het WK Karpervissen. Rob Delgijer en zijn assistent Huub van der Lee zijn de coaches die met de Oranje equipe in Zuid-Afrika een gooi doen naar het goud.

 

Zuid-Afrikaanse stranden

De World Games 2019 trappen af met het WK Kust Heren. Bondscoach Arthur van Tienen staat te trappelen om met zijn ploeg het zilver van het WK in 2017 – ook Zuid-Afrika – te overtreffen met goud. Voor Frank Peene uit Westkapelle had datzelfde WK een gouden randje: hij werd individueel wereldkampioen. Aan de kersverse bondscoach Marcel Noort uit Rijnsburg de taak om de bronzen medaille die in 2017 op het WK Kust Dames aan de Zuid-Afrikaanse stranden werd veroverd te verbeteren.

 

 

Rob Punselie gaat met het zeevisteam naar de Fishing World Games...

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.