Noord-Franse karpers volgens de CW aanpak - video


03 augustus 2018 | Redactie

Ernesto Kamminga en vismaat Richard zijn in Noord-Frankrijk op bezoek bij Domain de Brocard. Een prachtige natuurgebied heeft drie meren, waarvan er twee open zijn voor de karpervissers. De twee CW-vissers (Carp Whisperer) zetten de spullen klaar op de kleinste vijver van 10 ha. Hoe pakken ze dit water aan?

 

Two of a kind...

 

Voerstrook

De tactiek is als volgt. Willen zij de karpers effectief vangen dan moeten ze uit de obstakels komen. Met het waadpak aan maakt Ernesto een voerstrook die strak voor de takken begint tot ongeveer 30 meter uit de takken. Het idee is om twee hengels vrij dicht bij elkaar te plaatsen op deze voerstrook. De vissen kunnen dan ongestoord azen en zullen pas nadat ze 20 meter uit de takken zijn de montage tegenkomen.

 

 

Dat gaat al lekker...

 

Nog niet vissen

De eerste nacht wordt er niet gevist. Wel wordt de stek aangevoerd met een mengeling van overwegend Squid liver boilies gecombineerd met paar handjes SE4 boilies. Hoewel het merendeel van de boilies maar 15 mm in doorsnede zijn, voert Ernesto ook wat 20 mm boilies op de stek. Dit doet hij bewust, omdat hij het belangrijk vindt dat de vissen moeite doen om het aas op te zuigen. Op deze manier voorkom je dat ze op de ‘autopilot’ gaan azen. 

 

 

Zonder weerhaak vissen is geen probleem...

 

Autopilot

Dit laatste (op de autopilot) gebeurt heel vaak, zeker wanneer je dezelfde afmetingen voert. Door dit aasgedrag worden de karpers moeilijker vangbaar. Dit komt omdat de karpers steeds hetzelfde gewicht/grootte van aas naar binnen zuigen waardoor het azen een automatisme wordt. En zodra dit gebeurt, wordt het voor ons vissers heel moeilijk om ze te vangen. Immers het haakaas wordt door het gewichtsverschil gemakkelijk opgemerkt en in veel gevallen niet opgenomen.

 

Ook het vervolg lezen? Klik dan hier voor het hele Carp Whisperer verhaal.

Over een tijdje volgt deel 2 van dit avontuur!

 

Klik hieronder om het filmpje van deze sessie te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.