Daiwa met ‘pit’ voor karpervissers en feedervissers


07 augustus 2018 | Redactie

Molens met een spoelhoogte van 25 mm horen normaal gesproken niet in de categorie ‘big pit’ molen. Maar door de speciale spoelconstructie is het Daiwa gelukt met de Cast'Izm 25QDA een kleine molen te ontwikkelen die toch voorzien is van Big Pit Longcast kwaliteiten, en daardoor ideaal is voor kritische karpervissers en feedervissers.

 

Wederom een multifunctionele beauty van Daiwa...

 

Daiwa

Vanwege deze specificaties is de Cast’Izm 25QDA van Daiwa geliefd bij een brede groep gebruikers.

Het is namelijk een ideale molen voor de verwende karpervisser en feedervisser. De inhaalsnelheid is 96 cm en ook dat is een prima notering. De Daiwa heeft moderne materialen en de befaamde Mag Sealed constructie; zes stalen kogellagers en een Zaion body.

 

 

Licht maar toch een big pit...

 

Carpworld Kruidenier

Door het relatief kleine formaat; het lage gewicht van slechts 450 gram en de conisch gevormde spoel, is deze Daiwa in staat om grote afstanden te halen. De Cast'izm 25QDA is voorzien van het Quick Drag systeem; met minder dan een volledige draai aan de slipknop kun je de slip van los naar vast instellen. Hiermee is het vrijloopsysteem ook voor deze ‘big pit’ molen bereikt. De gear-ratio bedraagt 4.7:1. Gezien bij Carpworld Kruidenier in Enschede.

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.