Op zoek naar je oudste werpmolen of kunstaasje


10 september 2018 | Redactie

Wanneer je zoals de firma DAM al zo’n 140 jaar ervaring hebt met het maken van hengelsportartikelen, is het ook geen wonder wanneer je van dit merk nog oude spullen in je schuur kunt aantreffen die van je opa zijn geweest – zoals op de bijgaande foto. Wat is het oudste item wat jij in je collectie hebt zitten aan hengels, molens of andere vismaterialen? 

Heb jij nog zoiets in de schuur of in een oude viskist?

 

VHV-Daca

Voor veel sportvissers is de hengelsport niet alleen een hobby voor langs de waterkant, maar ook een verzamelhobby. Het verzamelen van oude hengelsportartikelen bijvoorbeeld is een passie je met velen kunt delen bij de beurzen en leden van bijvoorbeeld de Vereniging Hengelsport Verzamelaars (VHV), waarvan de eerstvolgende verzamelaarsbeurs op 27 oktober 2018 plaatsvindt, ditmaal op de nieuwe locatie bij Van der Valk in Vught.
 

02
Op deze beurzen kun je ook veel leuks tegenkomen…

 

Facebook

Wat was jouw eerste aanwinst op hengelsportgebied? En wat is het oudste hengelsportartikel dat bij jou in de schuur staat en wellicht nog door jou gebruikt wordt? Laat het ons weten op de Facebookpagina en wie weet heb je nog iets bijzonders in huis.

 

3
Nog iemand die op zoek was naar de Turbler van DAM…

 

DAM Turbler

Van de bovenste foto bij dit artikel is het rechtse item ons wel bekend. Begin jaren zeventig kon je de DAM Turbler volgens onze informatie nog in de hengelsportwinkels kopen. Een oud krantenartikel over deze Turbler (zie foto) toont aan dat de hengelsport ook een flinke dosis nostalgie herbergt en dat oude materialen lang niet zo snel ingewisseld of ‘vergeten’ worden als het huidige materiaal. Er kleven vaak ook goede herinneringen aan. 

 

Laat het ons weten

Kijk je viskist nog eens na op je oudste kunstaasje, of zoek in je schuur naar je oudste molen en laat het ons en je mede-sportvissers weten op Facebook – gedeelde vreugd is immers dubbele vreugd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

5

Prachtige oude hengels en molens van DAM/Quick. Duidelijk van een liefhebber en verzamelaar


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.