ESP Terry Hearn Landing Net: alle details kloppen


09 oktober 2018 | Redactie

Het Engelse merk ESP heeft een landingsnet dat goed zal verkoopt omdat karpervisser en prostaffer Terry Hearn himself er zijn naam aan gegeven heeft, maar ook vanwege de ‘specs’. Terry houdt van een groot en diep net om zijn karpers te landen en die specificaties heeft dit ESP Terry Hearn Landing Net dan ook als geen ander.

 

Een betrouwbaar net met het 'TH' label...

 

Diep en breed

Met zijn diepte van 122 cm en 44 inch brede armen is in ieder geval voldaan aan de vraag van Terry voor een net met deze omvang. Niet speciaal omdat hij voorbereid wil zijn op de grootste karpers ooit, maar meer omdat hij er zeker van wil zijn om de karper veilig te landen, en om de vis als een tijdelijk ‘bewaarnet’ te gebruiken wanneer je hem na de dril nog even in het water houdt, terwijl je je hengel even veilig stelt en de onthaakmat naderbij schuift.

 

 

Flink breed en aardig diep ook...

 

ESP

Maar er is natuurlijk meer dat deugt aan dit net, anders stond er immers geen ‘ESP’ op het product gedrukt. De 180 cm lange steel is gemaakt van licht high modulus carbon, hetzelfde materiaal als waar de armen van gemaakt zijn. De sterke spreader is van extra sterk kunststof en heeft aluminium fittings. De spreader is aan de steel vastgeklonken om verschuiven of twisten tegen te gaan.

 

 

Zacht materiaal met 8 mm grote mazen dat op de cruciale plekken verstevigd is...

 

Filosofie

Het zachte netmateriaal heeft 8 mm grote mazen. Bij de hoeken en aan de voorzijde is het mesh extra verstevigd om te voorkomen dat de armen door het mesh materiaal zullen steken. ESP heeft flink wat tijd gestoken in het ontwerpen van dit net en naamgever Terry Hearn kennende was hij ook niet direct tevreden over het resultaat voordat alle details klopten – de bekende filosofie van ESP, dat onder de vleugels van het traditionele Drennan opereert.

 

Ook in Nederland is dit net te verkrijgen. Wij zagen hem in de etalage van Carpworld Kruidenier in Enschede.

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.