Karperavontuur: De Knik (2)


19 oktober 2018 | Redactie

‘Als beide hengels op scherp liggen, ga ik dicht tegen het verlaten huis aan zitten om zo min mogelijk wind te vangen. Hoewel ik dik gekleed ben, is het toch best fris zo en wordt het zelfs aardig afzien. Je moet er wat voor over hebben. Na ongeveer een uurtje of twee stilzitten, krijg ik het toch wel flink koud. Door wat te gaan lopen probeer ik het wat warmer te krijgen. Ik besluit nog een kijkje in de schuur te nemen en wat tussen de spulletjes te neuzen. 

karperavontuur-de-knik-2-01

Peter Huizing levert een fantastische bijdrage aan ons magazine.

 

Ik ontdek oud tuingereedschap, zoals een schoffel, een grasmaaier, een hark en als ik de oude palingfuiken optil, vind ik ook nog een oud viskoffertje. Daarin zit allerlei klein vismateriaal, bestaande uit wat snoekbaarsdobbertjes, haken, maar vooral veel lood in alle soorten en maten. Het meeste is echter oud en vergaan. Ik vraag me af wanneer het voor het laatst gebruikt is. Wanneer ik wat ben opgewarmd, besluit ik terug te gaan. Maar nog voordat ik op mijn stoel kan gaan zitten, krijg ik een aanbeet!’

 

Lees het hele verhaal van Peter Huizing in Dé Karperwereld 122, nú in de shop óf voor een voordelig abonnement: klik hier!

 

De winter nadert, een avontuur begint!


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.