Avid Carp Exodus range: sometimes less is more


27 oktober 2018 | Redactie

Je hoeft niet altijd veel geld uit te geven voor een prima hengel die tegen een stootje kan. Als er dan ook nog eens het logo van Avid Carp opstaat, weet je dat je kwaliteit in handen hebt. Dit alles geldt voor de serie karperhengels die Avid Carp deze dagen zal uitbrengen onder de naam Exodus.

 

Beauties voor niet al te veel geld...

 

Exodus

De Exodus range heeft een bijzondere prijs-kwaliteitverhouding meegekregen van Avid Carp. De Engelse ‘vanaf-prijs’ van 45 Engelse pond geeft daarbij al een goede indicatie. De serie bestaat uit lichtgewicht blanks van high modulus carbon met een draai design, afgewerkt met het Avid logo op zowel de blank als de butt cap. Volgens Avid kunnen de hengels zich dankzij de eigenschappen en materialen meten ‘met hengels die twee keer zo duur zijn’.  

 

 

 

 

 

Kleine watertjes

Verwacht geen penhengels of soepele 2 lb stokken, want de serie begint bij 3 lb en gaat door tot 3,5 lb, aangevuld met een sterkere spod/marker hengel. De kortste is een 3 lb van 300 cm lengte voor ‘stalking’ en het bevissen van kleine watertjes. Verder zijn er twaalfvoeters (360 cm) voorhanden in de klassen 3, 3.25 & 3.5 lb.

 

 

Stalking

Over die kleine watertjes gesproken: in Nederland zouden we die wellicht al snel met een penhengel bevissen, maar Avid heeft zojuist ook een leuke video uitgebracht van een sessie op kleine ‘struinwatertjes’ in Engeland; iets wat je niet vaak ziet in het land van de betaalwateren, circuitwateren en commercials. Klik hier voor die video over de avonturen van Steve Hall en James Pierce op ‘tiny rivers’.

 

 

 

 

 

Lees meer over:
karperhengels Avid Carp Exodus

Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.