Nieuwe CW Circle hooks bij Carpworld Kruidenier


03 november 2018 | Redactie

De nieuwe Circle haak van Carp Whisperer (CW) is eigenlijk een kruising tussen de CW Curve en de Claw haak. Deze Circle karperhaak, voorzien van een mooie grote ‘gape’, is de haak voor zware omstandigheden op de rivier, kanaal of obstakelwerk. Dit nieuwe prikkertje is ook opgenomen in het aanbod van Carpworld Kruidenier in Enschede.

 

Tien haken in één verpakking...

 

Cirkel-vormige haken worden al heel lang gebruikt in de sportvisserij, bijvoorbeeld bij het vangen van super zeevissen. Op de punt van de haak zit dan vaak nog een extra kromming naar binnen toe. Eenmaal gehaakt blijft zo’n Circle hook door zijn gebogen vorm perfect zitten.

 

Mooie wijde 'gape' voor inhaking net achter de harde bekrand...

 

Variant

In de karpervisserij is dit model niet echt bekend. CW heeft er een variant op gemaakt, die wel iets afwijkt dan de zojuist genoemde ‘Circle-hooks’, namelijk zonder de laatste kromming naar binnen, maar wel met de typische gebogen vorm die helpt bij het inhaken achter de harde bekrand. Volgens de Carp Whisperer is dit een perfecte haak om in de karperbek te prikken. Ook verkrijgbaar trouwens in een ‘Black Edition’.

 

 

Geen shrinktube nodig

CW geeft bij de info over deze haak nog het volgende advies: “Bij veel modellen is het raadzaam om een stukje shrinktube te gebruiken om de haak naar de onderlip te laten draaien. Met de Circle hook is dat niet nodig. Je kunt deze haak middels een knotless knot bevestigen waarbij de onderlijn aan de binnenkant van de haak het oog verlaat. Op deze manier zal de haak perfect inhaken net achter de harde liprand in de bek van de vis.”

 

Video

En als je toch bezig bent om het CW-aanbod bij Carpworld Kruidenier te bekijken, bekijk dan dit weekend ook eens hun nieuwe video over het karpervissen op het stromende water van rivieren. Weer de moeite waard!

 

Klik hieronder om die film te bekijken.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.