MX6 Full Runner van Mitchell in aantocht


08 november 2018 | Redactie

De eerste berichten over de nieuwe MX6 Full Runner vrijloopmolen van Mitchell verschijnen momenteel op de social media. Deze compacte karpermolen stelden we reeds voor op de EFTTEX in Amsterdam en lijkt nu op weg naar de eerste verkooppunten in West-Europa. Mitchell krijgt met deze karpermolen als merk opnieuw een kwalitatieve push, maar behoudt haar prijsvriendelijke imago.

 

Een betaalbare kwalitatieve vrijloopmolen, met een compact vrijloopmechanisme...

 

Full Runner

De nieuwe Full Runner vrijloopmolen is super compact dankzij het slimme vrijloopsysteem dat in de achterkant van de molen verwerkt zit, maar volgens opgave meer naar voren geplaatst kon worden, onder meer door het nauwkeurige instelmechanisme onder de vrijloop-hendel te plaatsen.

 

 

 

Hier een kleinere uitvoering met kleinere spoel...

 

MX6 vrijloopmolen

De molen heeft een sterk polymeer molenhuis dat zeer compact is. Desondanks heeft de Full Runner MX6 in de 7000 uitvoering een zeer hoge lijncapaciteit van 390 meter bij 30/00 lijn, die hij opspoelt met een nauwkeurige en gelijkmatige Slow Oscillation lijnopslag. Ook de inhaalsnelheid mag er zijn met 98 cm per slingeromwenteling bij een gear-ratio van 4.3:1 – terwijl er tevens kleinere modellen zijn gesignaleerd met een inhaalcapaciteit van 78 en 85 cm. Dit maakt dat het 7000 model ook voor het vissen op grote afstand geschikt blijft, zonder dat je een enorme en zware molen in handen houdt.

 

 

En hier het 7000-model met een flinke spoel...

 

 

Met inklapbare slinger en houten slingerknop...

 

Mitchell

De MX6 is voorzien van 4 rvs kogellagers en een aluminium spoel. Net als de Avocast Black Edition is ook de Mitchell MX6 Full Runner voorzien van een inklapbare slinger met houten slingerknop. Naar verwachting volgens er naast het 7000 model kleinere en grotere maten. Qua prijs zal het erom spannen of deze net onder de €100 in de winkel zal komen te liggen, of toch net erboven.

 

Klik hieronder om een Facebook filmpje te zien van de Mitchell Full Runner

 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.