Lowrance met FishHunter fishfinder ook ‘portable & castable’


05 december 2018 | Redactie

Met de opkomst van de portable en ‘castable’ fishfinders zijn er diverse merken actief op de markt voor de hengelsport. Ook Lowrance speelt daarin een rol dankzij een overname van de ‘FishHunter’ twee jaar geleden. De FishHunter 3D kun je via je smartphone uitlezen, en onderscheidt zich met liefst vijf transducers onder de draadloze sensor die je met een stevige hengel kunt uitgooien.

 

Portable & castable...

 

Vijf transducers

De FishHunter 3D creëert een eigen wifi-signaal dat je via je smartphone kunt opvangen. Hiervoor is een speciale app ontwikkeld die je kunt downloaden. Het bereik van de 3D is ongeveer 60 meter, terwijl hij tot een diepte van ongeveer 48 meter reikt. Dankzij de spreiding van de vijf transducers is hij ook actief op het ondiepe – tot ongeveer 40 cm diepte.

 

 

 

Gevonden dankzij bodemcontouren en vissymbolen op de juiste diepte...

 

Oplaadbaar

De oplaadbare 3D gaat ongeveer 10 uur mee op één accuvulling, en ongeveer 500 uur op stand-by. Hij wordt pas actief zodra hij het water raakt en licht dan op via een signaal via de oranje top van de sensor-boei. Met zijn 180 gram dient de FishHunter aan een stevige hengel ingegooid te worden.

 

Diepte, bodemcontour, begroeiing, vissymbolen (met diepte- en afstandpositie) en watertemperatuur...

 

Cirkels

De vijf transducers zorgen ervoor dat de sensor een uniek beeld op de smartphone-app doorgeeft met vijf overlappende cirkels. De middelste ervan geeft de diepte weer onder de boei (sensor), terwijl de cirkels eromheen de diepte links, rechts, achter en voor de sensor aanduiden.

 

Vijf transducers, weergegeven in vijf cirkels. De middelste geeft de diepte onder de sensor aan; de andere cirgels de diepte er omheen...

 

Bathymetric mapping

De FishHunter 3D heeft meerdere instellingen: Fish View Modus; Raw View, Ice Fishing, Bathymetric mapping, Directional (Pinpoint) Casting en 3D Fishing. Met de Bathymetric mapping kun je het viswater in kaart brengen met diepte (en ondiepte) en bodemcontouren en er je eigen kaartmateriaal van samenstellen. De 3D Fishing geeft de vis weer in de actuele bodemcontouren, de dieptes en de begroeiing.

 

Met Bathymetric Mapping je eigen kaarten aanmaken...

 

 

 

De PRO (links) en de 3D (rechts) uitvoering...

 

 

Naast de FishHunter 3D is er tevens een FishHunter PRO (155 gram) met een iets lagere prijs en iets minder specificaties dan het 3D model. Meer weten? Klik hier voor meer details over de Lowrance FishHunter 3D. MDSI in Amsterdam levert zowel de FishHunter PRO als de FishHunter 3D van Lowrance.

 

 

Klik hieronder om een filmpje te bekijken.

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.