‘Leadfree’: loodvervangende werpgewichten voor de karpervisserij


06 december 2018 | Redactie

Loodvrije producten hebben de toekomst, dus elk initiatief in die richting is er eentje om in de gaten te houden. ‘Leadfree’ is de naam van het bedrijf achter een range aan loodvervangers, die zich als groothandel gaat richten op de verdeling van milieuvriendelijke werpgewichten voor de karpervisserij, witvisserij en roofvisserij.

 

Loodvrij heeft de toekomst, ook in de karpervisserij...

 

Milieuvriendelijk

Ook de Nederlandse hengelsportbranche heeft in de nabije toekomst behoefte aan loodvrije werpgewichten. Pogingen daartoe zijn al met wisselend succes ondernomen door meerdere partijen. Leadfree lijkt een serieuze kandidaat om dit op te pakken, om meerdere redenen: hun loodvervangers komen qua dichtheid en gewicht in de buurt van dat van lood, en de loodvervangers die zij gebruiken zijn naar verluidt milieuvriendelijk.

 

 

Leadfree werkt aan uitbreiding van het loodvrije aanbod aan werpgewichten, 'lood'hagels en 'lood'koppen...

 

Leadfree

De ‘lood’vormen die Leadfree (LF) tot nu toe levert, zijn al zeer divers en variëren van jigkoppen voor de roofvissers, tot aan voerkorven voor de witvisserij en werpgewichten voor de karpervisserij. Goed nieuws is dat Leadfree haar loodvervangende producten niet groter maakt dan de bestaande loodgewichten. De loodvrije producten behouden daarmee grotendeels de eigenschappen van de loodhoudende gewichten.

 

 

Karpervissers

In de categorieën witvis, roofvis en karpervisserij worden gewichten aangeboden van 25 t/m 100 gram. Karpervissers hebben in ieder geval al de beschikking over enkele inline LF werpgewichten, LF Stubby Pear- en LF Torpedo-varianten in de gewichten 40, 60, 80 en 100 gram. Interesse? Kijk hier of er in jouw buurt ook een dealer zit.

 

 

 

 


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.