Voor avontuurlijke karpervissers: Dé Karperwereld 123


13 december 2018 | Redactie

Met rugnummer 123 is de afgelopen week verschenen Dé Karperwereld ons laatste magazine van dit jaar. Op de cover zie je een winterse topvangst van Jan van de Zanden. Hoe Jan deze en enkele andere spectaculaire ‘koude vangsten’ boekte lees je uitgebreid terug in het artikel ‘Koud kunstje?’…

Een januarivangst van The Queen door Jan van der Zanden!

 

02

03

Dat je met slechts één hengel prima kunt vangen lees je in het artikel van Kevin Diederen.

 

Ook Kevin Diederen weet goed raad met niet standaard vissituaties. Het water dat hij behandelt in deze aflevering kent namelijk de bijzondere regel dat er slechts met één enkele hengel gevist mag worden. Het weerhoudt Kev er niet van om toch eens stevig zijn tanden te zetten in deze uitdaging. Met succes overigens!

 

04

Mike Brown verbetert zijn mobiliteit en vergroot daarmee zijn kansen op Frans succes.

 

Grote Franse wateren kennen ook zo hun grilligheden. Zit het hem niet in de uitgebreide, vaak ingewikkelde reglementen, dan stuit je dikwijls op de matige bereikbaarheid of zijn er wel andere obstakels waartegen je aanloopt. Mike Brown en zijn vismaat Arjan Verkoelen elimineren de laatstgenoemde problemen in één zucht door zich volledig te concerteren op een aanpak waarin het bootvissen centraal staat. 

 

05

Gewichtige avonturen van onze vaste auteurs Maasland en Smeerdijk waar echter niet alleen maar de weegschaal aan te pas komt. 

 

Trouwe lezers van Dé Karperwereld kijken altijd weer reikhalzend uit naar de vaste bijdragen van Laurens Maasland en Ewout Smeerdijk. Dat deze twee puristen bijdragen aan het beste karperleesvoer binnen ons taalgebied is altijd nog te merken aan de groeiende groep met liefhebbers van de betreffende series.  

 

06

Met de juiste aanpak gaat het je lukken, ook tijdens de winter! Lees het artikel van Rick van de Graaf maar eens.

 

Rick van de Graaf is inmiddels ook een aardig bekend gezicht aan het worden in Dé Karperwereld. De Graaf vist als het even kan de hele winter door. In het artikel ‘Winterwonderland’ geeft hij andere geïnteresseerde wintervissers tal van praktische tips om zo hun visserij in de koudste tijd van het jaar te verbeteren. 

 

07

Een onvervalste rivierbuffel van meer dan 20 jaar oud voor Kay.

 

Kay Stolk is van origine een diehard riviervisser. Eens per jaar vindt hij het echter noodzakelijk eens de rust van een betaalwater op te zoeken. Deze twee op het eerste gezicht uiterste visserijen beschrijft hij in zijn artikel ‘Wilde rivier versus rustig BTW’… 

 

08

Oer-Hollandse poldervisserij voor Dick van de Middelaar.

 

Natuurlijk ook weer ruimte voor onze oer-Hollandse poldervisserij! Dick van de Middelaar stuit op een omvangrijk slotenstelsel en leert al vissend en observerend steeds meer over de karperpopulatie daar. 

 

09

Davy Claus loopt niet altijd over de gebaande paden tijdens zijn avonturen.

 

Rasvisser Davy Claus doet eveneens bijzondere ontdekkingen maar dan aan een recreatieplas in zijn eigen België. Dat hij alles overheeft voor zijn visserij blijkt wel uit zijn artikel ‘Langs stroperspaden’.

 

Losse nummers van Dé Karperwereld 123 zijn nu verkrijgbaar in boekhandel en kiosk. Maar indien je jezelf of een andere liefhebber eens wil verwennen neem dan eens een zeer voordelig één of tweejarig abonnement! Meer weten: klik hier.


10


Reactie plaatsen


 

Uw reactie is meer dan welkom en zal bij goedkeuring door de redactie geplaatst worden.

 

Reacties (0)


Er zijn nog geen reacties geplaatst.